News

Grupul de Comunicare Strategică liniștește populația. Nu se pune problema carantinării Bucureștiului

21.04.2020 | 21:18
Grupul de Comunicare Strategica linisteste populatia Nu se pune problema carantinarii Bucurestiului
ADVERTISEMENT

Carantinarea Bucureștiului nu a fost luată în considerare niciodată, conform unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică. Mai mult, nu a fost luată în discuție varianta unui posibil „scenariu 5”.

Bucureștiul nu va fi carantinat

Mai multe informații apărute în spațiul public referitoare la un posibil „scenariu 5” în plină epidemie de coronavirus au agitat populația. Mai mult, s-ar fi adus în discuție carantinarea Bucureștiului, în condițiile în care COVID-19 ar putea câștiga teren în următoarele zile.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Grupul de Comunicare Strategică a negat informațiile, conform Libertatea.

„Reiterăm apelul către instituțiile de presă de a nu pune în circulație informații sau ipoteze care nu beneficiază de confirmări din surse oficiale, întrucât acestea pot genera atitudini și comportamente sociale nejustificate în raport cu situația în fapt”, au transmis cei de la GCS.

În spațiul public circulă tot felul de informații, multe dintre ele fiind fake-news. Cu toate acestea, unele sunt inițiate de anumite personalități precum profesorul Streinu-Cercel.

ADVERTISEMENT

Carantinarea forțată a tuturor bătrânilor peste 65 de ani a panicat populația, însă politicienii au negat că un astfel de scenariu ar deveni posibil.

Între timp, România așteaptă începutul lunii mai pentru a afla cum se situează în raport cu epidemia de coronavirus care a lovit puternic omenirea.

ADVERTISEMENT

Conform profesorului Rafila, în cazul fericit românii se vor confrunta cu aproximativ 11.000 de îmbolnăviri, însă există și scenariul pesimist în care numărul îmbolnăvirilor să urce la 20.000, dacă oamenii nu au respectat regulile de Paște.

Momentan, România are 9242 de cazuri înregistrate și 498 de decese. În carantină sunt 13.372 de persoane, în timp ce aproximativ 41.000 de oameni sunt izolați la domiciliu.

ADVERTISEMENT