News

Grupul KillNet amenință că va distruge România, după arestarea tânărului care a ajutat la atacarea unor site-uri din țară

Grupul rus KillNet amenință cu distrugerea României, a Moldovei și a Marii Britanii, dacă nu va fi eliberat Ioan Feher, tânărul originar din Satu-Mare și care i-a ajutat să atace mai multe site-uri din țara noastră.
03.05.2022 | 22:18
Grupul KillNet ameninta ca va distruge Romania dupa arestarea tanarului care a ajutat la atacarea unor siteuri din tara
Ioan Feher, tânărul român care i-a ajutat pe hackerii ruși de la KillNet să atace site-uri din țara noastră. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Hackerii ruși de la KillNet reacționează după reținerea tânărului român Ioan Feher, care i-a ajutat să atace site-uri din țară. Grupul amenință că va distruge România, dar și Moldova și Marea Britanie.

Grupul KillNet, apel la Guvernul României: ”Așteptăm eliberarea lui Ioan Feher”

KillNet cere eliberarea lui Ioan Feher, originar din Satu-Mare și stabilit în Regatul Unit. De altfel, hackerii ruși confirmă că au fost sprijiniți de individul în vârstă de 23 de ani și lansează apelul de eliberare către Guvernul României.

ADVERTISEMENT

KillNet amenință și că ne va distruge întreaga structură informațională sau Ministerul Sănătății.

”Fac un apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de-a face cu killnet! A fost membru al grupului Telegram. Cum poți să le spui oamenilor tăi că un tip ne-a ajutat cu atacurile?

ADVERTISEMENT

E o prostie. Aveați nevoie doar de orice persoană care să ia vina pentru prăbușirea României. Lăsați-l în pace. Dacă susține Rusia, asta nu înseamnă că este un criminal. Dacă nu este eliberat în 48 de ore vă voi distruge România, Marea Britanie și Moldova.

Vă voi distruge întreaga structură informațională și chiar și Ministerul Sănătății. Abia atunci veți începe să vă dați seama că ați făcut o greșeală. Atacul asupra României a fost oprit! Aștept decizia dumneavoastră! Așteptăm și eliberarea lui Ioan Feher!”, au scris cei de la Killnet pe Telegram, notează Antena 3.

ADVERTISEMENT
Amenințarea grupului KillNet pentru România, de pe Telegram
Amenințarea grupului KillNet pentru România, de pe Telegram. Sursa foto: Telegram

Cum i-a ajutat tânărul român pe rușii de la KillNet să atace cibernetic site-uri importante din România

Ioan Feher le propunea celor de la Killnet o listă de site-uri din România care ar putea fi atacate. Tot el îi ajuta cu traducerea din română în rusă.

Pe contul său de facebook, tânărul are o fotografie cu steagul Rusiei, în semn de susținere față de regimul de la Kremlin.

ADVERTISEMENT

”Din 29 aprilie, o serie de atacuri informatice de tip DDoS – Distributed Denial of Service a afectat multiple site-uri web care aparțin unor instituții publice și organizații private din România. Atacurile au fost revendicate de o grupare intitulată ‘KillNet’, de origine rusă, iar activitatea acestora ar fi promovată pe diferite canale de comunicare, fiind motivate de contextul conflictului militar Rusia – Ucraina.

Imediat după aceste atacuri, specialiști ai Ministerului Afacerilor Interne, Direcției Generale de Protecție Internă, Inspectoratului General al Poliției Române, precum și din cadrul celorlalte structuri și instituții din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, au desfășurat activități specifice din competență, pentru contracararea atacurilor, protecția site-urilor vizate și identificarea persoanelor responsabile, în vederea asigurării rezilienței infrastructurilor IT, au comunicat reprezentanții MAI.

Pe data de 2 mai, la scurt timp după atacurile cibernetice, polițiști din Anglia și din România au efectuat percheziții la domiciliul lui Ioan Feher. Tânărul a fost reținut și audiat.

Site-urile Guvernului României, Ministerului Apărării Naționale sau al Poliției de Frontieră se numără printre cele atacate cibernetic de grupul KillNet.

ADVERTISEMENT