The Guardian: Marea Britanie, cel mai mare trafic online de droguri din întreaga Europă

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
10/08/2016, 20:54
The Guardian: Marea Britanie, cel mai mare trafic online de droguri din întreaga Europă

In Marea Britanie se face mai mult trafic de droguri pe Internet decat in orice alta tara din Europa, se arata intr-un nou raport, care estimeaza ca, in fiecare luna, comertul online cu stupefiante la nivel global se ridica la 16 milioane de lire sterline.

Traficantii britanici castiga lunar 16% din aceasta suma, respectiv 1,8 milioane de lire sterline. Asta inseamna ca fiecare dintre dealeri are un venit lunar din droguri de 5.200 de lire sterline in medie, potrivit unui studiu comandat de guvernul olandez, scrie The Guardian.

Cercetarea a descoperit ca la trei ani dupa ce autoritatile americane au inchis Silk Road – prima platforma online a pietei negre de unde se puteau procura droguri – si l-au arestat pe fondatorul acesteia, comertul online pe site-urile succesoare s-a triplat, iar veniturile s-au dublat. De asemenea, pe Net sunt disponibile acum de sase ori mai multe produse ilegale.

Cercetatorii de la ONG-ul Rand Europe au adunat, in ianuarie, date despre traficul cu droguri din cele mai mari opt piete negre online, platforme pe stilul Amazon, care pot fi accesate doar prin conexiune criptata.

Au descoperit ca cei mai multi vanzatori operau din Statele Unite, cu 890 de traficanti, in timp ce din Marea Britanie vindeau droguri 338. Totusi, dealerii britanici s-au dovedit a fi mult mai eficienti, pentru ca au reusit sa faca un numar dublu de tranzactii in fiecare luna.

Pe locul al treilea se afla impreuna Germania si Olanda, cu cate 225 de traficanti de droguri fiecare. Dealerii olandezi au facut mai putine tranzactii, insa mai mari decat germanii.

sursa: ziare.com

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×