ADVERTISEMENT
Sport

Guardiola a cumpărat jucători de un miliard de euro, dar nu a câștigat Liga Campionilor. A fost blestemat?

Ajunsă pentru prima dată în finala Ligii Campionilor, Manchester City a ratat trofeul deși Pep Guardiola a investit masiv în jucători.
Autor: Traian Terzian | 30.05.2021 | 17:41
Guardiola a cumpărat jucători de un miliard de euro, dar nu a câștigat Liga Campionilor. A fost blestemat?
Ajunsă pentru prima dată în finala Ligii Campionilor, Manchester City a ratat trofeul deși Pep Guardiola a investit masiv în jucători. Sursă foto: ESPN

”Cetățenii” au fost învinși de Chelsea cu 1-0 prin golul reușit de Kai Havertz în finalul primei reprize și au ratat șansa de a cucerit trofeul încă de la prima apariție în finala competiției.

ADVERTISEMENT

Pentru Guardiola continuă blestemul eşecurilor în Liga Campionilor. După ce a plecat de la Barcelona, în urmă cu 9 ani, el nu a mai câştigat niciodată trofeul.

Cu jucători de sute de milioane de euro, Guardiola nu a câștigat Liga Campionilor

Deși a creat la Manchester City o formație absolut fabuloasă care domină întrecerile interne, Pep Guardiola nu a reușit să ajungă să pună mâna pe trofeul Ligii Campionilor în ciuda faptului că a investit o sumă fabuloasă în transferurile de jucători.

Având practic un buget nelimitat din partea șeicului Mansour bin Zayed Al Nahyan, Marca a dezvăluit că tehnicianul catalan a cheltuit în cei cinci ani de când se află pe banca ”cetățenilor” aproape un miliard de euro numai cu transferurile.

ADVERTISEMENT

Mai precis 938 de milioane de euro. Dar încă o dată se adeverește faptul că nu întotdeauna banii pot cumpăra trofee, deși îți asigură un lot stelar. Și așa Guardiola rămâne încă o dată cu buza umflată în cea mai importantă competiție europeană la nivel de cluburi.

Ibericul acuză problemele de la construcție

Deși s-a văzut că este afectat după ce a ratat câștigarea pentru a treia oară a Ligii Campionilor, după cele cu Barcelona din 2009 și 2011, Guardiola s-a declarat mulțumit pentru o primă finală a lui Manchester City.

”Am făcut un sezon excelent. Sunt trist pentru că am pierdut, am avut și noi ocazii bune. A fost prima noastră finală și cred că ne-am ridicat la un nivel bun. A fost un meci foarte echilibrat, ne-am ridicat la nivelul unei echipe puternice și foarte agresive. Sunt trist.

ADVERTISEMENT

Nu am suferit pe faza defensivă, dar am avut probleme la construcție. Cred că am fi putut juca și mai bine, dar s-a văzut că a fost prima noastră finală. Din punct de vedere defensiv cred că am fost destul de solizi. Nu am profitat de ocaziile pe care le-am avut și Chelsea a câștigat”, a declarat ibericul.

Guardiola, blestemat de șamanii africani

După înfrângerea din finala cu Chelsea, la suprafață a ieșit o poveste din 2018 care spune că Pep Guardiola a fost blestemat să nu mai câștige Liga Campionilor. În vara acelui an, catalanul l-a anunțat pe Yaya Toure că nu mai are nevoie de serviciile lui, deși ivorianul era o legendă pe Etihad Stadium.

ADVERTISEMENT

Impresarul fostului fotbalist, Dimitry Seluk, a făcut atunci o declarație care a surprins multă lume: ”Sunt sigur că mulți șamani africani nu-l vor lăsa pe Guardiola să câștige Liga Campionilor pe viitor. Va exista un fel de blestem african asupra lui Guardiola. Timpul va demonstra dacă am dreptate sau nu”.

Până în acest moment se pare că blestemul s-a prind de tehnicianul catalan. De atunci, Manchester City a fost eliminată de două ori în faza sferturilor de finală (2019 și 2020) și a pierdut finala în acest an.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!