Sport

Șansa răzbunării pentru Pep Guardiola. Tehnicianul lui Manchester City așteaptă de 8 ani revanșa în fața lui Carlo Ancelotti

În urmă cu 8 ani, pe când o antrena pe Bayern, Guardiola a pierdut, 0-4, pe Allianz Arena, contra Realului lui Ancelotti. Iar astăzi, în returul semifinalei Ligii Campionilor, își dorește revanșa.
04.05.2022 | 18:58
Sansa razbunarii pentru Pep Guardiola Tehnicianul lui Manchester City asteapta de 8 ani revansa in fata lui Carlo Ancelotti
Pep Guardiola vrea să-și ia revanșa în fața Realului lui Carlo Ancelotti la 8 ani după umilința suferită cu Bayern Munchen pe Allianz Arena. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Real Madrid – Manchester City, returul semifinalei Ligii Campionilor, este, pentru Guardiola, și prilej de a se revanșa, după 8 ani, în fața lui Ancelotti. Atunci, proaspăt campion cu Bayern Munchen, Pep suferea o înfrângere umilitoare, pe Allianz Arena, în fața albilor conduși de italian, în aceeași fază a competiției.

Guardiola umilit în drumul Realului către ”Décima”

În sezonul 2013-14, Guardiola și Ancelotti erau la primul lor sezon pe banca lui Bayern Munchen, respectiv a lui Real Madrid. Pep tocmai reușise să câștige titlul în Germania. Iar echipa sa pierduse un singur meci în Liga Campionilor. Un 0-2 cu… Manchester City.

ADVERTISEMENT

Bavarezii abordau semifinala de Liga Campionilor din postura de favoriți. Erau deținătorii trofeului. În plus, Real Madrid nu mai jucase în ultimul act de 12 ani. Și pierduse în ultimele trei semifinale jucate.

Puneți la socoteală și faptul că în fața Realului Guardiola reușise, cu FC Barcelona, o linie pozitivă, 6-2-2. Iar între succese se numărau și un istoric 6-2 pe Bernabeu, ori un 5-0 pe Nou Camp.

ADVERTISEMENT

Însă madrilenii au răsturnat complet calculele hârtiei. Au câștigat, în tur, 1-0, grație golului lui Karim Benzema. Iar pe Allianz Arena au zdrobit efectiv Bayernul lui Guardiola.

A fost 4-0, cu câte o dublă trecută în contul lui Sergio Ramos și Cristiano Ronaldo. Un rezultat umilitor pentru Bayern și Pep. Și prima finală în 12 ani pentru Real Madrid, care avea să-și vadă împlinit visul numit ”Décima”.

ADVERTISEMENT

Revanșă în fieful ”galacticilor”?

”A fost meciul perfect” , a definit Carlo Ancelotti partida la finalul celor 90 de minute pe Alllianz Arena. Și, alimentând entuziasmul fanilor, le promitea al 10-lea trofeu din istorie. ”Cu un alt efort de acest gen ne vom vedea visul cu ochii”, spunea italianul.

Acum, avem de-a face cu un nou episod al acestui duel. Lucrurile stau cumva similar. Numai că de această dată nu echipa lui Guardiola este deja campioană, precum în 2014, ci Real Madrid. În timp ce Manchester City, trupa lui Pep, luptă încă pentru Premier League cu Liverpool.

ADVERTISEMENT

Apoi, meciul tur a fost câștigat de echipa spaniolului. A fost 4-3 la Manchester, săptămâna trecută. Astfel că Real Madrid este cea care trebuie să întoarcă rezultatul.

Dacă istoria se va scrie la fel, Guardiola este cel care ar trebui să se bucure la final. Și să-și ia revanșa. Iar mai apoi să câștige trofeul pe care City îl așteaptă încă de la momentul în care Pep a ajuns la timonă.

Dacă o să fie așa sau nu, vom afla răspunsul după meciul din această seară.

ADVERTISEMENT