Guardiola exultă după succesul cu Tottenham: “E unul dintre cele mai bune trei sezoane din carieră”

Victor Paun   
in Fotbal international
15/04/2018, 11:49
Guardiola exultă după succesul cu Tottenham: “E unul dintre cele mai bune trei sezoane din carieră”

“Cetăţenii” mai au nevoie doar de 3 puncte din cinci meciuri pentru a-şi asigura titlul de campioni ai Angliei, după ce în ultima etapă de Premier League au surclasat-o pe Tottenham în deplasare, scor 1-3. City şi-a spălat astfel păcatele după ce a fost eliminată din Champions League de Liverpool. Golurile lui City au fost marcate de Jesus, Gundogan şi Sterling, în timp ce pentru Spurs a punctat Eriksen. La finalul partidei, Pep Guardiola s-a declarat mulţumit de modul în care jucătorii săi au trecut peste perioada grea şi a vorbit despre cât de greu se câştigă titlul în Anglia.

“A fost un test bun, mai ales după ce s-a întâmplat săptămâna trecută. Este o performanţă remarcabilă. Avem 87 de punte şi mai sunt de jucat 5 meciuri. Am fost extraordinari. Mulţi au spus că săptămâna care a trecut a fost un eşec. Liga înseamnă totul. Echipa a fost foarte bună timp de 9 luni. Merită respectul meu”, a declarat ibericul.

Guardiola susţine că actualul sezon este unul dintre cele mai bune din carieră

City ar putea deveni campioană încă de astăzi, doar dacă West Bromwich Albion s-ar impune în deplasarea de la Manchester United, faţă de care “cetăţenii” au 16 puncte avans. “Să câştigi campionatul este cel mai dificil lucru. În Champions League, un singur meci prost te poate scoate din competiţie. În campionat trebuie să fii concentrat la fiecare meci. Acesta este unul dintre cele mai bune trei sezoane din întreaga mea carieră. Numărul de puncte, şansele, punctele… Să faci asta în Premier League cu atâţia adversari de calibru, înseamnă să ai jucători foarte buni,” a mai spus Guardiola.

Închide ×