Premier League

Guardiola scrie istorie. Manchester City poate deveni prima echipă din Anglia cu 50 de victorii într-un sezon

15.05.2019 | 19:37
Guardiola scrie istorie Manchester City poate deveni prima echipa din Anglia cu 50 de victorii intrun sezon
Manchester City poate deveni prima echipă din Anglia cu 50 de victorii într-un sezon

Manchester City a câștigat de curând cel de-al patrulea său titlu în Premier League în era investițiilor străine, însă Josep Guardiola și elevii săi încearcă să doboare un record all-time. 

Manchester City poate deveni prima echipă din Anglia cu 50 de victorii într-un sezon

Dacă va câștiga finala Cupei Angliei cu Watford, atunci Manchester City va deveni prima echipă din istoria Angliei care atinge borna de 50 de victorii în meciurile oficiale disputate de-a lunul unui singur sezon. Recordul este unul fabulos, ținând cont că multe echipe din Europa nici măcar nu ajung să dispute 50 de partide într-un sezon.

City și-a îmbunătățit recordul de victorii, după ce în 2017/18 a câștigat 44 de meciuri. „Cetățenii” au încercat imposibilul: să câștige toate cele patru trofee puse în joc, dar au eșuat în Liga Campionilor, acolo unde Tottenham i-a scos la capătul unei duble manșe dramatice. În schimb, City s-a impus deja în Premier League și în Cupa Ligii Angliei, iar sâmbătă are șansa de a triumfa și în Cupa Angliei.

Recordul lui Manchester City
Recordul lui Manchester City

Manchester City a revenit fantastic în campionat, recuperând handicapul de șapte puncte pe care îl avea la un moment dat în spatele lui Liverpool. Echipa lui Guardiola a avut o a doua parte de sezon neverosimilă, cu 18 victorii obținute în ultimele 19 etape! Doar Newcastle a reușit să o învingă pe City în campionat în această perioadă, scor 2-1, după ce trupa din Manchester a condus.

Chiar și așa, marele obiectiv al șeicilor îl reprezintă câștigarea Ligii Campionilor, iar presiunea va fi cu atât mai mare anul viitor pe Guardiola cu cât patru dintre adversarele din Premier League sunt implicate în finalele europene din acest sezon. Liverpool o înfruntă pe Tottenham în finala Ligii Campionilor, iar Chelsea se duelează cu Arsenal în finala Europa League. Niciodată în istoria fotbalului englez nu a mai existat o asemenea situație.