Stiri sportive

SUPER-BRAZILIANUL dorit de Reghe CERE 350.000€!

Guilherme  nu este dispus să-şi prelungească înţelegerea cu Petrolul, fiind nemulţumit de oferta pe care i-a făcut-o conducerea “lupilor”. Fundaşul stînga, dorit insistent de Steaua,...
02.04.2014 | 00:15
SUPERBRAZILIANUL dorit de Reghe CERE 350000E
ADVERTISEMENT

Guilherme  nu este dispus să-şi prelungească înţelegerea cu Petrolul, fiind nemulţumit de oferta pe care i-a făcut-o conducerea “lupilor”. Fundaşul stînga, dorit insistent de Steaua, solicită o sumă imensă la semnătură, dar şi un salariu triplu faţă de cît cîştigă în prezent.

Aproape ieşită din cursa pentru titlu, gruparea prahoveană a pornit negocierile cu fotbaliştii importanţi din lot, cărora le expiră contractul la vară. Geraldo Alves, Marinescu, Albin şi Filipe Teixiera au fost convinşi, deja, să parafeze noi înţelegeri, iar următorul fotbalist băgat la negocieri de conducătorii Petrolului este Guilherme Sitya. Tratativele cu fundaşul stînga nu merg în sensul dorit de oficialii “lupilor” şi, aproape sigur, la vară, acesta va părăsi Ploieştiul. Finanţatorul Dan Capră nu este dipus să-i satisfacă pretenţiile fundaşului, iar propunerea care i-a făcut-o nu-l mulţumeşte deloc pe unul dintre cei mai buni străini din Liga I.

ADVERTISEMENT

3.FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-OTELUL GALATI, LIGA 1 (2.03.2014)

Salariu triplu, plus primă de instalare

Guilherme Sytia a venit la Petrolul de la Concordia Chiajna, în vara anului 2012, din postura de jucător liber de contract. Oficialii clubului prahovean i-au propus fundaşului stînga un salariu lunar de 5.000 de euro, acceptat pe loc de brazilian. Evoluţiile bune din turul  campionatului au atras atenţia mai multor grupări din străinătate, dar şi Stelei, motiv pentru care Guilherme îşi permite acum să negocieze la sînge cu Petrolul. Conform surselor FANATIK.RO, fundaşul a solicitat conducerii “lupilor” o remuneraţie lunară de 15.000 de euro, triplu faţă de cît cîştigă în prezent. Mai mult, brazilianul vrea şi 350.000 de euro la semnătură, pe motiv că ar putea obţine aceeaşi sumă de la un alt club, avînd în vedere că la vară va negocia din postura de jucător liber de contract. Patronul Dan Capră a refuzat pe loc, negocierile vor continua, însă este puţin probabil ca părţile să ajungă la un acord. Faptul că Guilherme se gîndeşte deja la o despărţire de Petrolul a fost confirmat în primele partide din acest an, cînd fotbalistul a avut evoluţii mult sub media din turul campionatului. Mai mult, în partida cu Dinamo, fundaşul a înscris un autogol şi i-a răpit, astfel, lui Răzvan Lucescu bucuria primei victorii pe banca Petrolului.

Intră Steaua pe fir?

Dacă nu-şi va prelungi înţelegerea cu Petrolul, Guilherme este aşteptat cu braţele deschise la Steaua. Latovlevici va fi lăsat să plece în străinătate la finalul sezonului, iar fundaşul brazilian este văzut de oficialii din Ghencea drept un înlocuitor perfect pentru actualul titular al roş-albaştrilor. Însă, conform surselor FANATIK.RO, brazilianul va lua în calcul o eventuală ofertă din Ghencea doar dacă nu-şi va găsi un angajament în străinătate. “Vreau să ajung în Italia sau în Anglia, sînt două campionate care mi s-ar potrivi”, spunea Guilherme la începutul anului. În prezent, mai multe formaţii din Rusia, dar şi Botev Plovdiv s-au arătat interesate de serviciile fundaşului stînga.

ADVERTISEMENT

“Lupii” pot pierde şase jucători

După finalul turului, Gazeta Sporturilor a publicat o listă cu jucătorii Petrolului care, la finalul sezonului, îşi vor încheia contractele cu gruparea prahoveană. Nu mai puţin de 10 fotbalişti erau susceptibili de a-i părăsi pe “lupi” după încheierea campionatului în curs: Geraldo, Marinescu, Achim, Alcenat, Albin, Teixeira, Fernandez, Bornescu, Guilherme şi Manasse. Dintre aceştia, doar Marinescu, Teixeria, Albin şi Geraldo şi-au prelungit contractul cu Petrolul.

1.8…milioane de euro este cota de piaţă a lui Guilherme conform site-ului transfermarkt.de