Fotbal international

Gundogan, transfer de avarie pentru Inter Milano! Cât oferă italienii

04.08.2018 | 21:35
Gundogan transfer de avarie pentru Inter Milano Cat ofera italienii
ADVERTISEMENT

Ilkay Gundogan, fotbalistul celor de la Manchester City, a devenit una dintre ţintele celor de la Inter Milano după Arturo Vidal, cel care a fost la un pas de a semnat cu trupa nerazzurrilor a ajuns în cele din urmă în Spania la Barcelona. Mijlocaşul german ar putea ajunge la formaţia milaneză în cazul în care trupa pregătită de Luciano Spaletti nu reuşeşte să îl transfere pe Luka Modric, un fotbalist dorit cu insistenţă.

Inter Milano urmează să evolueze sezonul viitor în Liga Campionilor după mai mulţi ani de pauză, iar oficialii echipei încearcă să întărească cât mai mult posibil echipa pentru un parcurs dincolo de faza grupelor. Formaţia de pe San Siro i-a adus deja în această vară pe Stephan De Vrij, Kwadwo Asamoah, Sime Vrsaljko, Matteo Politano şi Lautaro Martinez.

ADVERTISEMENT

Gundogan transfer pentru Champions League

Italienii ar urma să plătească aproximativ 40 de milioane de euro pentru transferul lui Ilkay Gundogan, iar internaţionalul german ar avea locul de titular asigurat în formula de start a echipei. Fotbalistul celor de la Manchester City a bifat în ultimele două sezoane 64 de meciuri în tricoul trupei din Premier League, fiind achiziţionat în 2016 de la Borussia Dortmund cu 27 de milioane de euro. Jucătorul cu origini turceşti a câştigat titlu de sezon în ultimul sezon din Premier League şi este considerat punctul fix din echipa lui Pep Guardiola pentru următorul sezon.

Ilkay Gundogan a suferit în 2016 o accidentare extrem de gravă la genunchi şi a lipsit 9 luni de pe teren, dar cu toate astea a reuşit să revină la forma iniţială în tricoul lui Manchester City. Pep Guardiola a fost extrem de supărat în momentul în care mijlocaşul pe care l-a dorit cu insistenţă s-a lovit într-un meci cu Watford.

ADVERTISEMENT

“Sunt foarte trist pentru ce i s-a întâmplat lui Gundogan. Suntem pe cale să îl pierdem pentru o lungă perioadă de timp. Câteva luni, cred. Doctorii cred că i-au fost afectate ligamentele, dar încă nu ştim nimic concret”, a afirmat Guardiola, citat de Sky Sports.

Mijlocaşul central de 27 de ani a reuşit să câştige titlul în Bundesliga cu Borussia Dortmund şi titlul în Premier League cu Manchester City, dar îi lipseşte din palmares trofeu Ligii Campionilor. Gundogan a pierdut finala cu Bayern Munchen, disputată în 2013 la Wembley. Fotbalistul mari are în palmares şi două Supercupe ale Germaniei cu Borussia, precum şi o Cupă a Angliei cu Manchester City.

ADVERTISEMENT

Ilkay Gundogan mai are contract cu trupa de pe Etihad Stadium până în 2020 şi este cotat la 40 de milioane de euro de site-ul transfermarkt.de. Internaţionalul german a fost crescut la echipele de juniori ale celor de la Schalke, Bochum şi Nurnberg şi a debutat în Bundesliga în tricoul ultimei formaţii menţionate.  Fotbalistul cu origini turceşti a evoluat în perioada 2011-2015 la Borussia Dortmund, club pentru care a strâns 157 de partide în acest interval de timp.