News

Gunoiul spațial, dovada că extratereștrii au fost printre noi. Cine susține teoria

03.01.2021 | 15:47
Gunoiul spatial dovada ca extraterestrii au fost printre noi Cine sustine teoria
ADVERTISEMENT

Un profesor de la Harvard este convins că Pământul „a fost deja vizitat de extratereștri în 2017” și că alți extraterești sunt pe drum, urmând să ajungă curând pe planeta noastră.

Avi Loeb crede că un obiect reperat atunci de un telescop din Hawaii ar fi, de fapt, gunoiul unei alte civilizații aflat la aproximativ 25 de ani-lumină distanță.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că unii dintre membrii comunității științifice i-au ridiculizat teoria, profesorul Loeb este încrezător că vor fi făcute mai multe descoperiri similare în viitorul apropiat.

Oumuamua, gunoiul unei civilizații extraterestre

Profesorul universitar Avi Loeb crede că gunoiul unei alte civilizații, aflată la aproximativ 25 de ani-lumină distanță, a trecut pe lângă planeta noastră și crede că este o dovadă că mai există ceva acolo.

ADVERTISEMENT

Profesor la Harvard, Avi Loeb susține că un extraterestru a vizitat deja Pământul în 2017 – și crede că mai sunt și alții pe drum.

Avi Loeb, care conduce Departamentul de Astronomie la una dintre cele mai prestigioase universități din lume, consideră că a găsit niște gunoi aparținând unei alte civilizații.

ADVERTISEMENT

El susține că un obiect a călătorit spre sistemul solar al Pământului din direcția Vega, o zonă din apropiere, la aproximativ 25 de ani lumină distanță, și a interceptat planul orbital al sistemului nostru solar la 6 septembrie 2017.

El scrie în volumul care urmează a fi lansat în curând, “Extraterestru: Primul semn al vieții inteligente dincolo de Pământ”, că obiectul spațial a trecut în viteză pe lângă Pământ înainte de „a se deplasa rapid către constelația Pegas și întunericul de dincolo”, relatează Daily Star.

ADVERTISEMENT

Obiectul a fost reperat mai întâi de un observator de pe insula Hawaii care conținea telescopul de inspecție panoramică, telescop cu cea mai înaltă definiție disponibilă.

Obiectul spațial a fost supranumit „Oumuamua”, care este termenul hawaian pentru „cercetaș”.

La început oamenii de știință au crezut că este o cometă obișnuită, dar profesorul Loeb a spus că această presupunere riscă să permită „unei noțiuni familiare să definească ceea ce am putea descoperi”.

“Ce s-ar întâmpla dacă un om al peșterilor ar vedea un telefon mobil? A văzut pietre toată viața și ar fi crezut că este doar o piatră strălucitoare”, spune el.

În ciuda faptului că unii dintre membrii comunității științifice i-au ridiculizat teoria, profesorul Loeb este încrezător că vor fi făcute mai multe descoperiri similare în viitorul apropiat.

„Unii oameni nu vor să discute despre posibilitatea existenței altor civilizații acolo. Ei cred că suntem speciali și unici. Cred că este o prejudecată care ar trebui abandonată. Dacă nu suntem singuri, suntem noi cei mai deștepți copii din curtea școlii? Dacă a existat o specie care s-a eliminat prin război sau prin schimbarea climatului, putem să ne comportăm împreună și să ne comportăm mai bine. În schimb, risipim o mulțime de resurse pe Pământ luptându-se între ele și alte lucruri negative care sunt o mare risipă”, mai spune profesorul.

ADVERTISEMENT