Fotbal international

Gură de oxigen pentru Liverpool, PSG sau Manchester City. Anunț oficial: „Aceste meciuri se amână”

06.03.2021 | 22:27
Gura de oxigen pentru Liverpool PSG sau Manchester City Anunt oficial Aceste meciuri se amana
ADVERTISEMENT

Meciurile de calificare la CM 2022 pe care echipele din America de Sud trebuiau să le dispute în martie vor fi amânate. Anunțul a fost făcut de CONMEBOL, forul continental din această regiune.

De această decizie vor profita echipele mari ale Europei, care se bazează pe foarte mulți jucători de top care ar fi făcut subiectul convocărilor selecționerilor unor țări precum Uruguay, Brazilia sau Argentina.

ADVERTISEMENT

Unii manageri, printre care și Jurgen Klopp, chiar au anunțat că nu vor să le dea voie jucătorilor să meargă să își reprezinte țările, deoarece la întoarcerea în Europa ar trebui să stea 14 zile în carantină.

Gură de oxigen pentru Liverpool, PSG sau Manchester City. Jucătorii sud-americani nu trebuie să mai joace în martie, la nivel internațional

Meciurile din preliminariile sud-americane pentru Campionatul Mondial din 2022 au fost amânate, din cauza grijilor referitoare la călătoriile efectuate de jucători pe timpul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Meciurile trebuiau să aibă loc în pauza dedicată echipelor naționale, adică în perioada 22 – 30 martie, atunci când vor juca și „tricolorii” lui Mirel Rădoi. CONMEBOL, însă, a anunțat că meciurile au fost amânate.

„Consiliul CONMEBOL a reușit să ajungă la un acord pentru amânarea celor două etape ale calificărilor pentru Qatar 2022, programate pentru finalul lunii martie.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată din cauza imposibilității de a aduna toți jucătorii care ar fi putut fi convocați la naționalele din America de Sud, în timp util. FIFA și CONMEBOL se vor coordona pentru a găsi noi date de disputare ale meciurilor”, a anunțat forul sud-american, citat de The Athletic.

Cum beneficiază cluburile de această decizie

Printre jucătorii care ar fi putut fi afectați de convocările la naționalele pe care le reprezintă sunt Alisson și Roberto Firmino, de la Liverpool, Thiago Silva de la Chelsea, dar și Ederson și Gabriel Jesus, de la Manchester City.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp chiar amenințase că nu le va permite fotbaliștilor săi să accepte convocările, deoarece ar fi riscat să rateze meciurile din sferturile UEFA Champions League, fiind nevoiți să stea în carantină. Duelurile vor avea loc începând cu 6 aprilie.

Și Manchester United răsuflă ușurată, pentru că l-ar fi pierdut pe Edinson Cavani, internațional uruguayan. De asemenea, PSG ar fi putut să fie din nou pusă în situația de a nu se putea baza pe Neymar, mai ales că parizienii sunt aproape calificați în sferturile UCL.

ADVERTISEMENT