Fotbal intern

Gură de oxigen primită de Dinamo de la Guvern! Cum au fost ajutați ,,câinii”

24.10.2020 | 17:23
Gura de oxigen primita de Dinamo de la Guvern Cum au fost ajutati cainii
ADVERTISEMENT

Finanțatorii spanioli ai lui Dinamo întârzie deja plăți importante, care nu mai pot fi amânate mult timp, iar Cosmin Contra este din ce în ce mai îngrijorat, la fel și fotbaliștii săi.

Astfel, Guvernul României a venit în ajutorul lui Dinamo, dar și celorlalte cluburi care au probleme financiare, în această perioadă extrem de dificilă pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT

Dinamo are de plătit către ANAF suma de 500.000 de euro, pentru a nu pierde drepturile asupra bazei sportive de la Săftica, iar Guvernul României tocmai a prelungit termenul de plată al datoriilor de către toate societățile, în contextul pandemiei de coronavirus.

Cortacero și ceilalți finanțatori spanioli mai pot amâna plata către ANAF până pe 25 decembrie

Finanțatorii spanioli ai lui Dinamo pot răsufla ușurați și mai au timp până la finalul anului să facă rost de lichidități și să salveze baza sportivă de la Săftica: ,,Guvernul doreşte să vină din nou în sprijinul mediului de afaceri pentru a nu pune o presiune suplimentară asupra acestora.

ADVERTISEMENT

Guvernul României a motivat această decizie și a explicat într-un comunicat oficial, că este o măsură menită să sprijine economia: ,,Ar fi incorect şi contraproductiv din punct de vedere economic că la 25 octombrie aceştia să fie obligaţi să îşi plătească datoriile acumulate în această perioada către stat. 

Deși Pablo Cortacero a încercat să îl asigure pe antrenorul Cosmin Contra că banii vor veni, dar întârzie datorită unor probleme cu băncile, situația financiară a lui Dinamo pare foarte complicată: ,,„Nu s-au făcut acele plăți care trebuiau să se facă până acum… există o neliniște din partea tuturor la acest nivel. Și eu sunt neliniștit, pentru că lucrurile întârzie să se așeze”, a spus îngrijorat Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT

Dinamo are noroc, iar plata va fi eșalonată pe o perioadă de un de zile

Prin ordonața de urgență dată de Guvern, Pablo Cortacero și grupul de finanțatori spanioli vor putea plăti suma de 500.000 de euro eșalonat, pe parcursul unui an calendaristic: ,,…se instituie cadrul pentru eşalonarea acestor datorii pe o perioada de 12 luni.

Așadar, Cortacero & comp. au la dispoziție trei luni de zile să facă toate demersurile necesare și să depună toate documentele, pentru ca plata să fie eșalonată: ,,între 25 octombrie şi 25 decembrie, să poată să îşi depună declaraţiile fiscale cu privire la datoriile pe care le are de plătit către stat, urmând că după aceea organul fiscal să-i propună acestuia un grafic de eşalonare a acestor datorii pe o perioada de 12 luni”, au explicat cei de la Guvern.

ADVERTISEMENT

Norocul chior însă nu se oprește aici. Fostul patron al lui Dinamo, care a scos echipa din insolvență, a acceptat o amânare pentru suma de 150.000 de euro, pe care Pablo Cortacero trebuia să i-o achite în octombrie. Ba mai mult, spaniolii au mai primit o veste bună după ce Dinamo a scăpat de faliment și va putea intra din nou în insolvență dacă vor avea dificultăți financiare, deoarece au trecut cinci ani de când Dinamo a intrat în procedura de insolvență.

 

ADVERTISEMENT