Sport

Gură importantă de oxigen pentru Dinamo. Câți bani mai pot veni în Ștefan cel Mare după transferul lui Deian Sorescu la Racow

Dinamo poate primi o nouă sumă de bani de pe urma transferului lui Deian Sorescu (24 de ani) la Racow. Giovani Becali dezvăluit cum e posibil acest lucru.
30.04.2022 | 16:40
Gura importanta de oxigen pentru Dinamo Cati bani mai pot veni in Stefan cel Mare dupa transferul lui Deian Sorescu la Racow
Gură importantă de oxigen pentru Dinamo. Câți bani mai pot veni în Ștefan cel Mare după transferul lui Deian Sorescu la Racow. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Deian Sorescu (24 de ani) s-a transfer în Polonia, la Racow, în ianuarie 2022, după ce leșii au plătit 200 de mii de euro în schimbul polivalentului mijlocaș. Pentru roș-albi, Sorescu a jucat trei ani și jumătate în Casa Pariurilor Liga 1.

Deian Sorescu îi poate aduce lui Dinamo o nouă sumă de bani

De când a ajuns în Polonia, atunci, Sorescu a jucat în 11 meciuri în tricoul lui Racow, reușind să marcheze un gol și să ofere o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

Giovani Becali, cel care a intermediat transferul internaționalului român în Polonia, a dezvăluit la cât se poate ridica suma tranzacției, în cazul în care echipa lui Dușan Uhrin va primi toate bonusurile menționate în contractul dintre Dinamo și Racow.

Totodată, agentul l-a lăudat pe Deian Sorescu, despre care a spus că este în fiecare săptămână cel mai bun fotbalist al liderului din Polonia (65 de puncte, la egalitate cu Lech Poznan)

ADVERTISEMENT

„Cei de la Dinamo au un bonus dacă Racow devine campioană și poate să devină campioană (n.r. Racow e pe primul loc, cu trei etape înainte de finalul sezonului).

Mai au un bonus dacă echipa câștigă Cupa și joacă finala peste câteva zile și încă un bonus dacă joacă (n.r. Sorescu) peste 60% din meciuri și a jucat 90-95% din partide.

ADVERTISEMENT

Etapă de etapă Sorescu e omul meciului, e omul-cheie al echipei și sper să devină omul-cheie și al echipei națioale. Joacă și in dreapta și în stânga și se adaptează în orice sistem. E un fotbalist de 25 de ani pe care Racow, dacă joacă așa, poate să îl vândă cu câteva milioane.

(n.r. despre suma pentru care Deian Sorescu a plecat de la Dinamo) 700.000 de euro curați și cu bonusuri ajunge la 1.300.000 de euro. Au fost 700.000 de euro la început, plus 100.000 pe care i-au dat după aceea”, a spus Giovanni Becali, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu are contract cu Racow până în vara lui 2025. Momentan, cota internaționalului român este, conform transfermarkt.com, de 1,9 milioane de euro, dublu decât au plătit polonezii pentru a-l lua din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT