Există o gustare care stimulează creierul când e consumată dimineața. Mai mult de atât, conduce la reacții mai rapide, dar și la o memorie mai îmbunătățită, indiferent de vârstă. Pe lângă asta este și delicioasă.
Un studiu nou realizat de Universitatea din Reading evidențiază efectul pe care nucile îl au asupra creierului. Conform cercetătorilor, 50 de grame de nuci, adică aproape o mână, consumate dimineața, stimulează creierul.
Sursa citată scrie că nucile pot fi consumate ca atare, ori adăugate în iaurt. Ele nu doar că îmbunătățesc performanțele cognitive pe parcursul zilei, dar totodată, oferă reacții mai rapide.
În cadrul studiului au fost analizați 32 de adulți sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Fiecare participat a consumat nuci la micul dejun, iar mai apoi a renunțat la ele. Și se pare că rezultatele au fost uimitoare.
Profesorul Claire Williams, autorul studiului, confirmă faptul că gustarea, consumată dimineața, stimulează creierul și de asemenea, vine și cu alte beneficii uimitoare pentru organism. Astfel, poate fi consumată fără griji.
„Acest studiu ajută la consolidarea ideii că nucile sunt hrană pentru creier. O mână de nuci la micul dejun ar putea oferi tinerilor adulți un avantaj mental atunci când trebuie să performeze la cel mai înalt nivel.
Este deosebit de interesant faptul că o adăugare atât de simplă în dietă poate face o diferență măsurabilă în performanța cognitivă„, a declarat prof. Claire Williams.
Menționăm că acesta este primul studiu care examinează efectele pe care nucile le au asupra funcțiilor cerebrale pe parcursul unei zile. Iar în cadrul studiului cercetătorii au observat că nucile pot ajuta creierul să lucreze mai eficient când vine vorba de sarcini mentale solicitante.
Mai există însă și alte avantaje ale consumului regulat de nuci. Spre exemplu, în analizele sanguine realizate la participanți au fost constatate o serie de modificări pozitive ale nivelurilor de glucoză și acizi grași.