Life

Gustarea pe care să o consumi de trei ori pe săptămână pentru o inimă sănătoasă: „Un risc mai scăzut de atacuri de cord și boli de inimă”

Cum poți să ai o inimă sănătoasă incluzând în dieta ta alimentul delicios la care puțini se așteaptă. Trebuie consumat de cel puțin trei ori pe săptămână.
14.01.2025 | 11:51
Gustarea pe care sa o consumi de trei ori pe saptamana pentru o inima sanatoasa Un risc mai scazut de atacuri de cord si boli de inima
Gustarea sănătoasă pe care să o incluzi în alimentație. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O gustare banală consumată de cel puțin trei ori pe săptămână poate contribui la scăderea riscului de diverse probleme cardiovasculare, după cum arată studiile realizate de specialiștii din domeniul nutriției.

Gustarea care te ajută să ai o inimă mai sănătoasă

Experții au descoperit că există un aliment minune care poate ține bolile de inimă la distanță. Este vorba despre nuci, pe care mulți români le produc chiar în propria gospodărie, fără să știe ce beneficii ascund.

ADVERTISEMENT

Acestea reprezintă o sursă importantă de grăsimi, sănătoase, proteine și nutrienți esențiali. Astfel, experții de la Harvard Health au dezvăluit că „persoanele care consumă nuci pot beneficia de un risc mai scăzut de atacuri de cord și boli de inimă, decât cei care le includ rar în dieta lor”.

Studiile indică o legătură constantă între consumul regulat de nuci de mai multe ori pe săptămână și o reducere a riscului de infarct miocardic, moarte subită sau boli cardiovasculare, cu până la 30% – 50%.

ADVERTISEMENT

O cercetare realizată de specialiștii de la Harvard sugerează că consumul regulat de nuci „este legat de o reducere a factorilor de risc cardiovascular”. Printre beneficiile observate se numără o incidență mai mică a dislipidemiei, diabetului de tip 2 și sindromului metabolic, precum și o scădere a probabilității de apariție a bolii coronariene.

De ce este acest aliment atât de sănătos

O cercetare amplă, care a urmărit datele a peste 210.000 de specialiști în sănătate pe parcursul a 32 de ani, a demonstrat că cei care consumau nuci de cinci ori sau mai frecvent pe săptămână aveau un risc cu 14% mai mic de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare.

ADVERTISEMENT

Nucile sunt atât de sănătoase pentru că, printre altele, au în compoziție o cantitate mare de Omega-3, care poate contribui și la prevenirea aritmiei cardiace. În plus, sunt o sursă de arginină, un aminoacid vital în procesul de producere a oxidului nitric.

Această substanță joacă un rol important în dilatarea vaselor de sânge constrânse și în stimularea unei circulații sanguine eficiente. În plus, nucile sunt bogate în vitamina E, acid folic, potasiu, fibre și alte substanțe nutritive benefice.

ADVERTISEMENT

De aceea, acest aliment te poate ajuta să ai o inimă sănătoasă. Totuși, este important ca acestea să fie combinate cu un stil de viață echilibrat, din care nu lipsesc activitățile fizice și evitarea exceselor, notează adevarul.ro. 

ADVERTISEMENT