Cu toții știm cât e de greu să ne păstrăm energia pe parcursul unei zile pline de activități. Din fericire, nutriționiștii ne propun gustarea delicioasă, fără zahăr, care furnizează corpului exact nutrienții de care are nevoie.
Parfait-ul cu iaurt grecesc, banane și unt de arahide este răspunsul perfect pentru cei care caută mai multă energie, fără zahăr adăugat. Gustarea este combinația perfectă de proteine, fibre, vitamine și grăsimi sănătoase.
Așadar, dacă ai poftă de un desert sănătos, tot ce trebuie să faci este să pui într-un castron câteva linguri de iaurt grecesc, o banană și unt de arahide.
Cu un conținut ridicat de nutrienți esențiali precum proteine, magneziu, potasiu și vitamina C, parfait-ul îți potolește foamea și te energizează. Toate acestea susțin sănătatea musculară și funcția imunitară.
„Iaurtul grecesc și untul de arahide furnizează proteine pentru a promova sațietatea și energia susținută, în timp ce grăsimile încetinesc digestia. În plus, fibrele din banane și alune sprijină reglarea glicemiei”, susține Maddy Kachelmuss, nutriționist și dietetician, pentru eatingwell, citat de adevarul.ro.
O porție de parfait conține în jur de 13 grame de proteine, provenite din iaurtul grecesc și untul de arahide. După cum știm, proteinele sunt cruciale în procesul de reparare a țesuturilor. În plus, mențin nivelul de energie ridicat al organismului.
Banana aduce carbohidrați complecși și 3 grame de fibre, care ajută la digestie și susțin sănătatea intestinală.
Spre deosebire de zahăr, acești carbohidrați se descompun lent și eliberează glucoza treptat în sânge. Astfel, te poți bucura de o energie constantă pe timpul zilei.
Untul de arahide este plin de grăsimi sănătoase. Peste 70% sunt grăsimi nesaturate, benefice pentru inimă.
„Grăsimile sănătoase sunt cunoscute pentru rolul lor în furnizarea de energie de lungă durată datorită densității lor calorice mai mari (9 calorii pe gram).
De asemenea, acestea susțin absorbția vitaminelor liposolubile A, D, E și K și joacă un rol vital în metabolismul energetic celular”, mai spune Maddy Kachelmuss, nutriționist, conform sursei.