Fotbal intern

Gustavo a plecat de la Craiova! Câţi bani vor lua oltenii pentru brazilian

05.07.2018 | 13:57
Gustavo Vagenin a plecat de la Craiova pentru a semna cu o formaţie din China

Gustavo Vagenin a plecat de la CS Universitatea Craiova, după ce oltenii s-au despărţit de Alexandru Băluţă, jucător care a ajuns la Slavia Praga, dar şi de Vladimir Screciu, fotbalist care a semnat cu Genk, formaţie din prima ligă belgiană.

Brazilianul în vârstă de 26 de ani a plecat miercuri seară în China şi va semna cu Liaonin Whowin, echipă care tocmai a retrogradat din prima ligă chineză. CS Universitatea Craiova va primi de la formaţia care a terminat sezonul pe locul 16 suma de 800.000 de euro. Alexandru Cicâldău este jucătorul care ar urma să-l înlocuiască pe Gustavo în lotul lui Devis Mangia, acesta fiind un jucător de acelaşi profil cu brazilianul plecat în China.

Gustavo Vagenin a plecat, iar Craiova a adunat 5,8 milioane de euro

Gustavo Vagenin a intrat în ultimul an de contract cu CS Universitatea Craiova şi nu îşi dorea să mai rămână la formaţia din Liga 1 Betano, deoarece avea în plan să prindă un contract mult mai bun din punct de vedere financiar. Astfel, după ce l-a vândut şi pe Gustavo, CS U Craiova a adunat din transferuri 5.800.000 de euro.

Cotat de site-urile de specialitate la 1.600.000 de euro, Gustavo Vagenin a evoluat în 69 de meciuri pentru CS Universitatea Craiova, a înscris 19 goluri şi a oferit 5 pase decisive. A ajuns în Bănie pe 20 iulie 2016 şi s-a impus cu uşurinţă în primul unsprezece al oltenilor.

Gustavo îi salută pe fanii echipei CS Universitatea Craiova la un meci care a avut loc pe Arena Naţională
Gustavo în timp ce îi saluta pe fanii echipei CS Universitatea Craiova.

Pe parcursul carierei, Gustavo Vagenin a evoluat la echipe precum GO Audax, Salerno, Novara, Salernitana, Lecce, Novara şi ACR Messina.