Fotbal international

Gustavo Vagenin, fostul atacant al Universității Craiova, ofertă de top de la Tianjin Tianhai. Oltenii au pierdut un jucător care valorează acum 5.000.000€

03.10.2019 | 18:40
Gustavo Vagenin fostul atacant al Universitatii Craiova oferta de top de la Tianjin Tianhai Oltenii au pierdut un jucator care valoreaza acum 5000000E
ADVERTISEMENT

Gustavo Vagenin, fostul atacant al Universității Craiova, a primit o ofertă de tip de la Tianjin Tianhai, formație care evoluează în prima ligă din China. Brazilianul care a fost vândut de formația din Bănie cu 800.000 de euro la Liaoning FC în vara anului 2018 a impresionat în Liga 2 chineză și poate prinde transferul vieții.

Gustavo Vagenin, fostul atacant al Universității Craiova, ofertă de top de la Tianjin Tianhai

Conform telekomsport.ro, Tianjin Tianhai, formație care ocupă locul 15 în clasamentul primei ligi din China, le-a oferit celor de la Liaoning FC nu mai puțin de 5 milioane de euro în schimbul transferului fotbalistului în vârstă de 27 de ani, iar mutarea ar urma să aibă loc în perioada de mercato din iarnă.

ADVERTISEMENT

Brazilianul Gustavo Vagenin a reușit să se impună în primul 11 al formației Liaoning FC rapid și a bifat deja 37 de meciuri, a dat 11 goluri și a oferit 9 pase decisive pentru gruparea din Liga 2. Astfel, oficialii de la Tianjin Tianhai vor să ofere 5 milioane de euro pentru el, în două tranșe. În cazul în care transferul se va concretiza, atunci Gustavo ar urma să fie coechipier cu alți doi brazilieni: Renatinho (împrumutat de la Guangzhou RF) și Leonardo (fostul jucător de la AEK Atena).

Gustavo Vagenin într-un meci al Universității Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu
Gustavo Vagenin într-un meci al Universității Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu

Gustavo a jucat 70 de meciuri pentru Universitatea Craiova

Cotat de site-urile de specialitate la 650.000 de euro, Gustavo Vagenin a început fotbalul la GO Audax, echipă din Brazilia, iar în Europa a jucat pentru prima dată la Salreno. În vara anului 2014 a făcut poasul către Novara, iar apoi a mai evoluat pentru Lecce și ACR Messina înainte să ajungă la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Pentru echipa deținută de Mihai Rotaru a jucat în 70 de meciuri, a dat 19 goluri și a oferit 5 pase decisive. Gustavo Vagenin a cucerit Cupa României cu Universitatea Craiova în sezonul 2017 – 2018, după ce oltenii nu mai câștigase acest trofeu de 25 de ani. Mai mult, brazilianul și Alex Mitriță au marcat golurile succesului formației din Bănie, scor 2-0, cu FC Hermannstadt, la ediția cu numărul 80 al Cupei României.