News

Cine sunt primii trei cei mai mediatizați membri ai Guvernului. Nicolae Ciucă e lider detașat

Premierul Nicolae Ciucă este cel mai mediatizat membru al guvernului în ultima lună, potrivit unei monitorizări privind presa scrisă și online. Demnitarul este urmat de Alexandru Rafila și de Sorin Grindeanu.
09.01.2022 | 13:01
Cine sunt primii trei cei mai mediatizati membri ai Guvernului Nicolae Ciuca e lider detasat
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă este cel mai mediatizat membru al guvernului, potrivit unui barometru al vizibilității miniștrilor, practic o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Astfel, prim-ministrul are 21.658 de menţiuni în presa scrisă şi online, vârful de vizibilitate fiind atins în zilele în care a făcut declaraţii pe tema restricţiilor de sărbători şi a condiţiilor impuse românilor din străinătate la venirea în ţară, dar şi pe tema certificatului verde, precum şi când a fost adoptat pachetul social referitor la majorarea punctului de pensie, notează g4media.ro.

ADVERTISEMENT

Ciucă este urmat în clasament de Rafila și de Grindeanu

Premierul este urmat în clasament de Alexandru Rafila, ministrul sănătății, care a strâns peste 16.500 de mențiuni, mai ales în zilele în care varianta Omicron fusese confirmată în premieră și în țara noastră.

Podiumul este încheiat de Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, care are 5.271 de mențiuni, strânse în special după prezența în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dar și ca urmare a vizitei pe șantierul podului de peste Dunăre, de la Brăila.

ADVERTISEMENT

Ministrul muncii, Marius Budăi, și ministrul de finanțe, Adrian Câciu, au amândoi peste 4.200 de mențiuni, mai toate legate de anunțurile referitoare la majorarea pensiilor și alocațiilor, dar și la bugetul de stat sau PNRR.

Lucian Bode a strâns mențiuni la protestul AUR de la Parlament

Lucian Bode, ministrul de interne, a strâns și el câteva mii de mențiuni, cele mai multe în urma protestului organizat de AUR la Parlament, când unii demonstranți au pătruns în incintă și au vandalizat câteva mașini.

ADVERTISEMENT

Poziția a șaptea în topul vizibilității este ocupată de Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, cu 3.110 mențiuni, care a apărut în presă cu subiecte de genul durata vacanței școlare, introducerea testelor în școli sau organizarea olimpiadelor.

Miniștrii sportului, economiei și culturii încheie clasamentul vizibilității

”Peste 2.000 de mențiuni au strâns și Gabriela Firea, și Kelemen Hunor. Pe următoarele poziţii, având între 1.997 şi 1.063 de menţiuni, se află miniştrii Agriculturii – Adrian Chesnoiu, Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu, Apărării – Vasile Dîncu, Turismului – Daniel Cadariu, Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu, Dezvoltării – Cseke Attila, Justiţiei – Cătălin Predoiu”, se arată în analiză.

ADVERTISEMENT

Pe ultimele locuri în topul vizibilității în presa scrisă și online sunt, în ordine, miniştrii Sportului – Eduard Novak, Economiei – Florin Spătaru şi cel al Culturii – Lucian Romaşcanu.

ADVERTISEMENT