News

Guvernul a schimbat mai mulți prefecți și subprefecți. Lista completă a noilor numiri

O nouă schimbare în Guvern a fost anunțată de purtătorul de cuvânt, Dan Cărbunaru. Mai mulți prefecți și subprefecți au fost eliberați din funcții. De asemenea, au fost făcute noi numiri
27.01.2022 | 22:39
Guvernul a schimbat mai multi prefecti si subprefecti Lista completa a noilor numiri
ADVERTISEMENT

Guvernul a schimbat mai mulți prefecți și subprefecți. Anunțul a fost făcut joi, 27 ianuarie, de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Acesta a prezentat lista completă a noilor numiri.

Schimbare în Guvern. Au fost schimbați mai mulți prefecți și subprefecți

Guvernul a aprobat joi mai multe hotărâri care vizează eliberarea din funcţii a unor prefecţi şi subprefecţi din mai multe județe.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a precizat că este vorba despre trei prefecți și doi subprefecți.

Potrivit acestuia, au fost eliberaţi din funcţie prefectul judeţului Giurgiu, prefectul de Mehedinţi, precum şi cel al judeţului Neamţ.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au mai fost eliberați din funcție și subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc, dar și subprefectul de Teleorman, Gigi Gabriel Nădrag.

Au fost numiți mai mulți prefecți și subprefecți

Pe lângă hotărârile care vizează eliberarea din funcții a unor prefecți și subprefecți, Guvernul a aprobat și hotărâri care vizează mai multe numiri în funcții.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a precizat că este vorba despre șase prefecți și opt subprefecți.

Noul prefect al județului Dâmbovița este Claudia Gilia, în timp ce Florentina Stănculescu a fost numită prefect de Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Lista este completată de Alin Constantin Iusuf, care este noul prefect al județului Mehedinți, și de Vasile Adrian Niță, noul prefect de Neamț.

Pe lista noilor prefecți se numără și Mihai Ritivoiu, prefect de Timiș, respectiv Alexandru Dan Munteanu, noul prefect al județului Tulcea.

Opt subprefecți, numiți în funcții

Au fost eliberați din funcții doi subprefecți, dar au fost numiți în funcții alți opt.

Noul subprefect al județului Arad este Marius Mircea Sulinceanu, în timp ce Ioan Corneliu Sălișteanu a fost numit subprefect de Dâmbovița.

Lista este completată de Gheorghe Bogdan Urdea, care este noul subprefect al județului Hunedoara, și de Cristinel Pavel, noul subprefect de Mehedinți.

Pe lista noilor prefecți se numără și Florin Florian, noul subprefect de Sălaj, precum și Ioan Cristian Şolongon, noul subprefect al județului Suceava.

Și județul Teleorman are un nou subprefect. Este vorba despre Benone Rababoc.

De asemenea, o nouă numire a fost făcută și în județul Vaslui, unde noul subprefect este Dorin Neculai Apostu.

ADVERTISEMENT
Tags: