Guvernul amână termenul de depunere a formularului 600, iar plata se va face o dată pe an

formularul 600, guvern, declaratie, venit, viorica dancila

Noul termen stabilit de Executiv pentru depunerea formularului 600 este de 15 aprilie.

Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă a hotărât ca termenul depunerii formularului 600 să se amâne până pe data de 15 aprilie.

„Astăzi vom adopta o ordonanţă de urgenţă privind prorogarea termenului de depunere a Formularului 600 de la 31 ianuarie la 15 aprilie", a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern. Ea a precizat că, în perioada următoare, va fi identificată "o soluţie permanentă" cu privire la acest formular.

Guvernul a amânat din nou termenul de depunere a formularului 600

„În perioada următoare, Ministerul Finanţelor Publice trebuie să identifice o soluţie permanentă, care să vizeze depunerea unui singur formular de către cei cu activităţi independente, iar plata să se facă o singură dată pe an şi nu anticipat", a afirmat Dăncilă.

„Cât timp voi fi prim-ministru, nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este acela de a uşura şi de a simplifica viaţa economică, nu de a o complica. Chiar de săptămâna aceasta, vom renunţa la Formularul 600 şi, ulterior, la aproape toate celelalte. Un singur formular pentru cei cu activităţi independente, pe an, este propunerea noastră începând cu anul 2019", a declarat Dăncilă.