News

Guvernul a aprobat noi măsuri sociale: 700 de lei pentru toți pensionarii cu venituri sub 2.000 lei și amânarea ratelor cu 9 luni, printre decizii

Guvernul de coaliție PNL-PSD-UDMR a aprobat un nou pachet de măsuri sociale și economice. Printre decizii: 700 de lei pentru toți pensionarii cu venituri sub 2.000 lei și amânarea ratelor cu 9 luni.
24.05.2022 | 06:55
Guvernul a aprobat noi masuri sociale 700 de lei pentru toti pensionarii cu venituri sub 2000 lei si amanarea ratelor cu 9 luni printre decizii
Nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România” aprobat de Guvern: 700 de lei pentru pensionari și bani mai mulți pentru bugetari. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Pentru a continua să vină în sprijinul cetățenilor vulnerabili, coaliția de guvernare a anunțat un nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România”.

Nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România” aprobat de Guvern: 700 de lei pentru pensionari și bani mai mulți pentru bugetari

Luni seara, în urma ședinței liderilor din coaliția de guvernare, a fost anunțat un nou pachet de măsuri sociale și economice, în valoare de 1,1 miliarde euro. Măsurile propuse sunt adresate celor mai vulnerabili dintre cetățeni.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se află amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă și acordarea unui ajutor unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

”Coaliția de guvernare a decis, astăzi, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

ADVERTISEMENT

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

ADVERTISEMENT

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei”, se arată într-un comunicat postat pe contul de Facebook al Guvernului României.

Măsurile enumerate mai sus vor fi aplicate la data de 1 iulie  2022.

Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public

În același timp, Guvernul a anunțat și o listă de măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public. Acestea sunt:

ADVERTISEMENT

”Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială

ADVERTISEMENT

Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.

Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, se mai arată în comunicatul Executivului.