News

Guvernul a deschis punga cu bani, după performanța de la EURO. Marcel Ciolacu anunță că statul va finanța academiile de fotbal publice și private

Măsură vitală pentru ”sportul rege” din România luată de guvernul condus de Marcel Ciolacu, după performanța de la EURO: statul va finanța academiile de fotbal publice și private.
04.07.2024 | 14:52
Guvernul a deschis punga cu bani dupa performanta de la EURO Marcel Ciolacu anunta ca statul va finanta academiile de fotbal publice si private
Statul va finanța academiile de fotbal publice sau private. Marcel Ciolacu: ”Trebuie să asigurăm naționalei o resursă constantă de tineri valoroși”. Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

Performanța tricolorilor la EURO 2024 aduce măsuri vitale pentru dezvoltarea ”sportului rege” în România. Marcel Ciolacu anunță că statul va finanța academiile de fotbal publice și private.

Statul va finanța academiile de fotbal publice sau private. Marcel Ciolacu: ”Trebuie să asigurăm naționalei o resursă constantă de tineri valoroși”

Naționala de fotbal a României a întrecut toate așteptările la EURO 2024. În Germania, elevii lui Edward Iordănescu au câștigat o grupă extrem de dificilă ș au ajuns în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Această performanță, dar ma ales emulația creată în jurul naționalei, cu zecile de mii de români pe stadioane în Germania și pe străzi în țară, au convins autoritățile să ia măsuri pentru dezvoltarea celui mai iubit sport din țară: fotbalul.

În ședința de Guvern de joi, 4 iulie 2024, premierul Marcel Ciolacu a spus că Executivul va adopta un memorandum în baza căruia academiile de fotbal publice sau private vor beneficia de finanţare de la bugetul de stat.

ADVERTISEMENT

Prezent la meciurile naționalei cu Ucraina și Slovacia, premierul a recunoscut că decizia vine în contextul performanței obținute de tricolori. Spune că este și o necesitate a asigurării unei resurse de tineri sportivi.

Cred că după performanța fotbaliştilor noştri la Euro 2024, care a declanşat în noi toţi şi emoţie, şi mândrie naţională, trebuie să facem paşi concreţi ca să asigurăm naţionalei o resursă constantă de tineri valoroşi.

ADVERTISEMENT

De aceea, aprobăm un memorandum prin care finanţăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federaţia Română de Fotbal. Pentru fiecare leu cheltuit de Federaţia Română de Fotbal sau de cluburi, statul român va aloca de asemenea un leu.

Singura condiţie este ca destinaţia exclusivă a finanţării să fie pentru copii şi juniori. Cred că acesta este traseul corect. Este un model, de fapt, de succes, pus în practică de Gică Hagi şi Gică Popescu la academia de la Constanţa. Actuala naţională are mulţi jucători crescuţi acolo. Trebuie să recunoaştem asta şi să ne închinăm în faţa lui Hagi. Să multiplicăm acest exemplu la nivel naţional“, a spus premierul.

ADVERTISEMENT

Pe agenda şedinţei de guvern figurează un memorandum cu tema “Crearea unui mecanism de sprijin financiar pentru dezvoltarea sportului la categoria copii şi juniori“.

Ideea ca statul să sprijine sectorul de copii și juniori, susținută și de Dumitru Dragomir

Subiectul legat de sprijinirea sectorului de copii și juniori de către stat a fost abordat miercuri și de Dumitru Dragomir. La MAX Profețiile lui Mitică, fostul șef al LPF a oferit o soluție de finanțare. Ce sfat i-a dat lui Răzvan Burleanu.

”Dacă aș fi în locul lui Burleanu, m-aş duce şi aş sta în faţa uşii primului-ministru. M-aş culca acolo. Nu cer nimic decât: dom’le, dați-mi şi mie pentru şase centre de copii şi juniori din aceasta ţară, 10 milioane pe an.

Dacă din ăştia 300 de fotbalişti din centrele astea de elită ies zece pe care îi vindem în străinătate, 20% din bani vin în bugetul statului şi atunci statul nu pierde nimic”, a spus Mitică, în emisiunea moderată de Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus...
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută....
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută. Românii, prinși între negocierile pentru funcții și excentricitatea moștenită de acasă
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el