News

Guvernul a dublat alocațiile zilnice pentru elevii participanți la olimpiadele naționale. S-au majorat și premiile

Vești bune pentru elevii participanți la olimpiadele naționale școlare. Guvernul a dublat alocațiile zilnice. De asemenea, s-au majorat și premiile pentru cei cu rezultate excelente.
26.05.2022 | 14:34
Guvernul a dublat alocatiile zilnice pentru elevii participanti la olimpiadele nationale Sau majorat si premiile
Alocațiile zilnice ale elevilor participanți la olimpiadele naționale școlare, dublate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cei mai buni elevi din România, olimpicii, primesc vești foarte bune de la guvernanți.

Alocațiile zilnice ale elevilor participanți la olimpiadele naționale școlare, dublate. Ce se întâmplă cu premiile

La finalul lunii aprilie, ministrul Sorin Cîmpeanu anunța punerea în dezbatere publică a unui proiect de ordonanță de urgență care consta în măriri de alocații și de premii pentru elevii participanți la olimpiadele naționale școlare.

Între timp, joi, 26 mai, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență (OUG) care duce la îndeplinire actul normativ anunțat luna trecută.

ADVERTISEMENT

Astfel, alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale a fost dublată de la 100 la 200 de lei, a anunțat, în cursul acestei zile, ministrul educației.

Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că premiile pentru olimpicii naționali au fost majorate până la 1.000 de lei.

ADVERTISEMENT
  • pentru premiul I – 1000 de lei;
  • pentru premiul al-II -lea – 700 de lei;
  • pentru premiul al- III-lea – 500 de lei;
  • pentru mențiuni – 300 de lei.

”Aveam un sistem ridicol de recunoaștere a performanței la nivel național”, a spus ministrul Educației. Acesta a declarat că prin actul normativ adoptat premiul întâi va fi 1000 de lei, premiul al doilea 700 de lei, al treilea 500 de lei și mențiunea RON, premiul trei 500 RON iar mențiunea 300 de lei.

ADVERTISEMENT

Pentru participarea la olimpiade naționale Guvernul a dublat astăzi (n.r. joi, 26 mai) alocația zilnică pentru fiecare participant la olimpiadele naționale, elevi și profesori, de la 100 la 200 de lei. Vă anunț că sunt în medie 20.000 de participanți”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, conform EduPedu.

Premierul Ciucă a anunțat și el susținerea olimpicilor

Despre aceste majorări a vorbit, în urmă cu aproape două săptămâni, și premierul Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Pe 13 mai, șeful Guvernului s-a întâlnit cu lotul olimpic de matematică al României. Evenimentul a fost organizat după ce elevii amintiți s-au clasat pe locul I la cea de-a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori (BMO 2022).

Ciucă a dat asigurări atunci că guvernanții fac tot ce este posibil pentru a-i motiva pe cei mai inteligenți elevi din România.

”E responsabilitatea noastră, a guvernului, mai ales cât sunteţi încă acasă, făcând performanţă sub culorile României, să generăm un sistem de promovare bazat pe merit şi valoare profesională autentică în societate, în care performanţa să fie recunoscută”.

ADVERTISEMENT