News

Guvernul acordă ajutor de 5.000 de euro pentru persoanele cu dizabilități. Ce beneficii vor avea firmele

29.04.2019 | 14:58
Guvernul acorda ajutor de 5000 de euro pentru persoanele cu dizabilitati Ce beneficii vor avea firmele

Veste bună pentru români, chiar în zilele sfintelor sărbători pascale. Guvernul va acorda un ajutor financiar consistent pentru persoanele cu dizabilități. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții Partidului Social Democrat.

Persoanele cu dizabilități vor primi un ajutor de 5.000 de euro.

Mai concret, este vorba despre suma de 5.000 de euro, ce va fi acordată persoanelor cu dizabilități, pentru ca acestea să aibă parte de un trai mai bun și totodată, să-și poată permite achiziționarea celor necesare, precum scaune rulante, sau tehnologie de citit pentru nevăzători, care este destul de costisitoare.

Totodată, Guvernul României își propune să stimuleze firmele pentru a angaja persoane cu dizabilități. În acest sens, executivul condus de Viorica Dăncilă a hotărât să acorde o subvenție lunară în valoare de 2.250 de lei pentru fiecare persoană ce va primi un loc de muncă.

Guvernul Româniie, condus de Viorica Dăncilă
Guvernul Româniie, condus de Viorica Dăncilă

Comunicatul integral al PSD

5.000 de euro mai mult pentru cei care au nevoie cel mai mult

O societate este judecată după grija pe care o are față de membri săi vulnerabili, nu față de bogați!PSD este partidul tuturor românilor, cu tradiție în asigurarea echității sociale, a oportunităților și sanselor egale, a protecției și incluziunii sociale. În acest sens guvernul nostru a decis subvenționarea cu 2250 de lei lună/persoană a firmele care angajează persoane cu dizabilități și să acorde câte 5.000 de euro fiecărei astfel de persoane care are nevoie să-și cumpere cele necesare – de la scaune rulante până la tehnologie de citit pentru nevăzători –  pentru a avea o viață independentă și a obține un loc de muncă.Este un ajutor concret dar și un gest simbolic în pragul celei mai mari sărbători creștine – Sărbătoarea Învierii Domnului Hristos! – piatră de temelie a credinței noastre ortodoxe” , se arată în comunicatul oficial al Partidului Social Democrat, dat publicității duminică, 29 aprilie, când românii de pretutindeni sărbătoresc cea de-a doua zi de Paște.