News

Guvernul acuzat de subminarea economiei naționale. “Portul Constanța, blocat de incompetență”

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român, acuză guvernul de incompetență în gestionarea blocării Portului Constanța din cauza mărfurilor non-UE destinate Ucrainei. Pop cere demisia directorului portului.
08.05.2022 | 11:59
Guvernul acuzat de subminarea economiei nationale Portul Constanta blocat de incompetenta
Este cerută demisia directorului Portului Constanța Foto: Facebook Constanța Port
ADVERTISEMENT

Potrivit politicianului, Portul Constanța este blocat cu produse pentru Ucraina, iar firmele românești sunt silite să facă tranzitul prin Istanbul și Pireu.

Șeful ecologiștilor acuză guvernul de subminarea economiei naționale

Portul Constanța este blocat din cauza redirecționării mărfurilor non-UE care ar fi trebuit să meargă în porturile ucrainene, susține Dănuț Pop, care spune că situația este generată de incompetența guvernanților și a conducerii portului.

ADVERTISEMENT

“Practic, vorbim despre o situație fără precedent, deloc imprevizibilă, care ar fi putut fi transformată în oportunitate pentru România.

Din păcate, avem guvernanți prea slabi și nepregătiți, fără viziune. Incompetența este cea care s-a vazut în ultimele zile în privința gestionării acestei crize”, acuză președintele Partidului Ecologist Român într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Potrivit șefului PER, din cauza acestui blocaj firmele românești sunt nevoite să meargă la Istanbul sau Pireu, ceea ce înseamnă cheltuieli importante. Motiv pentru care, spune Pop, este necesară demisia directorului Portului Constanța.

”În acest moment, 5.000 de containere nerevendicate blochează Portul Constanța, ceea ce înseamnă că există un blocaj inclusiv pentru importatorii români, obligați sa mearga la Istanbul sau Pireu.

ADVERTISEMENT

Firmele românești trebuie să scoată bani grei din cauza acestei situații, iar țara noastră riscă să se trezească fără produse la raft, situație care va afecta toți românii.

Așadar, această faptă de vitejie prost gestionată se traduce inclusiv prin subminarea economiei naționale, motiv pentru care cerem schimbarea din funcție a directorului portuar, tragerea la răspundere a operatorilor privați (autorizații) și despăgubirea firmelor românești.

ADVERTISEMENT

Cred că situația excepțională de război ar trebui să permită ridicarea containerelor si mutarea acestora, sub regim special de pază, tocmai pe motiv de subminare a economiei naționale”, susține președintele PER în comunicatul remis presei.

ADVERTISEMENT
Tags: