News

Guvernul alocă 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru proiecte din PNDL. Nicolae Ciucă: “Este important să asigurăm continuitate”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, alocarea a 100 de milioane de lei pentru aleșii locali, încât să continuie proiectele din PNDL I şi II. Banii provin din Fondul de Rezervă.
29.12.2021 | 19:42
Guvernul aloca 100 de milioane de lei din Fondul de rezerva pentru proiecte din PNDL Nicolae Ciuca Este important sa asiguram continuitate
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a făcut anunțul la finalul unei ședințe de Guvern. Premierul a precizat că demersul are loc după ce s-au făcut mai multe solicitări în acest sens către Ministerul Dezvoltării.

Totodată, Nicolae Ciucă a spus că, până acum, s-au accesat 11.700 proiecte din PNDL.

Nicolae Ciucă: ”Vom aloca 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului”

”Vom aloca 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, bani necesari pentru continuarea proiectelor pe care comunităţile locale le derulează prin etapele I şi II ale acestui program.

ADVERTISEMENT

Răspundem astfel solicitărilor primite din teritoriu de către Ministerul Dezvoltării până la 26 noiembrie în acest an.   Este important să asigurăm continuitatea acestui program, accesat cu succes de comunităţile locale, în condiţiile în care de la demararea sa şi până acum au fost accesate 11.700 de proiecte.

Ceea ce facem acum este în concordanţă cu discuţiile avute recent cu reprezentanţii autorităţilor locale”, a declarat premierul după încheierea unei ședințe de Guvern.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Nicolae Ciucă a mai precizat că s-a adoptat în ședința de miercuri a Executivului o hotărâre prin care 12 aeroporturi regionale vor beneficia de sprijin financiar, un total de 84 milioane de lei.

 ”Astăzi trebuie să adoptăm o nouă hotărâre prin care vom operaţionaliza sprijinul stabilit în şedinţa de ieri. Vorbim astfel despre 84 de milioane de lei, bani necesari aeroporturilor din Cluj, Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava, Arad, Maramureş, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş şi Tulcea pentru a depăşi dificultăţile financiare cu care se confuntă din cauza crizei generate de pandemia de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Este o măsură importantă pentru a menţine viabil acest segment al infrastructurii de transport”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Joi va avea loc o nouă ședință de Guvern

Nicolae Ciucă a anunțat că în penultima zi din an va mai avea loc o ședință în care se vor adopta noi măsuri.

ADVERTISEMENT

”Vor fi adoptate toate celealte măsuri necesare să închidem partea de jaloane şi ţinte aferente trimestrului patru din acest an în programul PNRR”, a mai anunțat Nicolae Ciucă.

Tot miercuri, premierul a mai făcut o precizare importantă legată și de certificatul verde la locul de muncă. Anume că nu va fi adoptat până la finalul anului, deoarece Parlamentul a intrat în vacanță.

”Dacă vă referiţi la săptămâna aceasta, nu cred că va fi adoptat. Până ce nu se finalizează unul dintre ele, decizia a rămas să fie luată în funcţie de situaţie.

În funcţie de situaţie, vom proceda în aşa fel încât ceea ce există ca măsuri în momentul de faţă să poată fi aplicate”, a mai anunțat Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT