News
notix pixel id

Guvernul aprobă, marţi, prima rectificare bugetară pe anul în curs

Guvernul va aproba în şedinţa de marţi prima rectificare bugetară pe anul în curs, prin două ordonanţe care vizează bugetul de stat pe anul 2015 şi, respectiv, bugetul asigurărilor sociale...
28.07.2015 | 11:27
Guvernul aprobă, marţi, prima rectificare bugetară pe anul în curs

Guvernul va aproba în şedinţa de marţi prima rectificare bugetară pe anul în curs, prin două ordonanţe care vizează bugetul de stat pe anul 2015 şi, respectiv, bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2015, informează Biroul de presă al Executivului, potrivit Agerpres.

Guvernul ia în calcul o creştere economică de 3,3% anul acesta, în creştere de la 2,5%, cât se estima la elaborarea bugetului de stat pe anul 2015, potrivit proiectului de rectificare bugetară postat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

În aceste condiţii, se propune majorarea atât a veniturilor, cât şi a cheltuielilor bugetului general consolidat, pe sold, cu suma de 4,46 miliarde de lei, astfel încât deficitul bugetului general consolidat să se menţină nemodificat ca valoare nominală, respectiv 13,004 miliarde de lei. Ca pondere în PIB, deficitul creşte de la 1,83% la 1,86%, ca urmare a modificării nivelului PIB estimat pe anul 2015.

Finanţele, Munca şi Internele sunt printre ministerele câştigătoare la rectificarea bugetară, în timp ce Transporturile şi Sănătatea se vor vedea cu bugetele diminuate, reiese din proiectul de ordonanţă privind rectificarea bugetară publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

În cadrul şedinţei de Guvern vor fi aprobate şi o serie de proiecte de lege, între acestea aflându-se şi cel pentru modificarea şi completarea Legii nr. 109/2007 privind reutilizarea informaţiilor din instituţiile publice.

Executivul va aproba şi un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanţă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.215/2009.

Un alt proiect de hotărâre care va fi supus aprobării în şedinţa de Guvern este şi cel privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice.

Sursă: www.romanialibera.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri