News
notix pixel id

Guvernul ar vrea să impoziteze drastic aceste pensii. Cine ar fi cei vizați

04.07.2019 | 15:40

Guvernul ar vrea să impoziteze drastic pensiile speciale! Executivul se confruntă cu o gaură de aproximativ 11 miliarde de lei la buget și caută în prezent o soluție pentru a remedia situația. Una dintre planurile luate în calcul este impozitarea drastică a pensiilor speciale, potrivit știrileprotv.ro, care citează surse politice.

Guvernul ar vrea să impoziteze cu 80% pensiile speciale, dacă depășesc 10.000 de lei

Astfel, surse din PSD au declarat pentru Știrile Pro TV că una dintre soluții ar putea fi ”impozitarea drastică” a pensiilor speciale acordate judecătorilor, parlamentarilor, aleșilor locali și magistraților.

Impozitarea este mai mult decât semnificativă! Este vorba despre un impozit progresiv care ar putea să ajungă până la 80 % în cazul pensiilor speciale de peste 10.000 de lei. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, este așteptat în PSD să vină cu un calcul până la sfârșitul acestei luni, precum și cu alte soluții care să scoată Guvernul din acest impas.

Guvernul ar vrea să impoziteze drastic pensiile speciale
Guvernul ar vrea să impoziteze drastic pensiile speciale

Deficitul bugetar a crescut cu peste 100% în luna aprilie

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, trebuie să prezinte până la 31 iulie toate măsurile care ar fi de aplicat în viziunea sa pentru reducerea deficitului bugetar de la 11 miliarde de lei, măcar la 7 miliarde de lei. Ministrul Finanțelor s-ar fi arătat dispus să își asume acest obiectiv referitor la deficit dacă banii se vor duce într-un proiect finalizat, respectiv pentru autostrada Iași – Târgu Neamț sau Comarnic – Brașov.

„Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât și bugetele de pensii și de somaj, a încheiat primele 4 luni cu un deficit de 11,4 miliarde lei (2,4 miliarde euro), 1,1% din Produsul Intern Brut (PIB), cu 88,4% mai mare față de cel din aceeași perioadă a anului trecut, în condițiile în care cheltuielile de personal au crescut cu 26%”, arată datele publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor.

În doar o lună de zile, adică în luna aprilie, deficitul bugetar a crescut cu peste 100% față de cifrele din primul trimestru al acestui an. Surse din Ministerul Finanțelor au spus că rezultatele fiscale și bugetare atît de proaste l-au determinat pe ministrul Eugen Teodorovici să amâne publicarea datelor, deși acestea ar fi trebuit puse pe site-ul instituției încă de pe 25 mai.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri