News

Guvernul ar vrea să limiteze biletele de tren gratuite ale studenților. Care e motivul – Surse

14.07.2019 | 16:31
Guvernul ar vrea sa limiteze biletele de tren gratuite ale studentilor Care e motivul  Surse

Guvernul nu mai știe cum să facă să acopere gaura de 11 miliarde de lei din buget, așa că s-a gândit să limiteze biletele de tren gratuite ale studenților! După ce Liviu Dragnea promitea studenților chiar și curse aeriene gratuite, sau reduse la jumătate, înainte de a fi condamnat și încarcerat, acum urmașii săi vor să reducă facilitățile studenților!

Guvernul ar vrea să limiteze biletele de tren gratuite ale studenților

Guvernul vrea să limiteze numărul călătoriilor pe care studenții le pot face gratuit cu trenul, susțin surse din rândul PSD, potrivit antena3.ro. Această posibilitate ar putea fi discutată chiar în Comitetul Executiv Național, așa a declarat Eugen Teodorovici când a fost întrebat de jurnaliști.

CFR Călători are vagoane insuficiente, iar în plus există gaura la buget de 11 miliarde de lei. Această facilitate va fi discutată. În căutarea de fonduri pentru acoperirea găurii din buget, Guvernul vrea să impoziteze drastic pensiile speciale.

Guvernul ar vrea să limiteze biletele de tren gratuite ale studenților
Guvernul ar vrea să limiteze biletele de tren gratuite ale studenților

Pensiile speciale, în atenția Guvernului

Informația a apărut pe surse în presă, ca mai apoi să fie confirmată de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. “Partea de pensii speciale este una dintre măsurile pe care Ministerul Finanţelor Publice o va propune într-un pachet de alte măsuri cu privire la modul în care banul public să fie cât mai bine cheltuit, într-un mod cât mai eficient, cheltuit acolo unde produce valoare adăugată în economie.

Eu văd oarecum corelată, ca şi moment, discuţia pe acest pachet de măsuri cu partea de rectificare bugetară, pentru a şti foarte clar care dintre aceste măsuri vor fi acceptate la nivel de Coaliţie şi pentru care trebuie să reglementăm în acest sens şi al căror impact va fi luat în calcul pentru ce a rămas din an şi pentru anii care urmează. Adică unele se pot lua pe termen scurt, pe termen mediu sau pe termen lung. Dar va fi o discuţie pe întregul pachet de măsuri”, a explicat Teodorovici la România TV.