News
notix pixel id

Guvernul care risca să fie ÎNCHIS în trei luni

Guvernul din Puerto Rico ar trebui să îşi înceteze activitatea în trei luni, din cauza unei crize de lichidităţi, au anunţat oficiali ai statului asociat SUA, avertizând însă asupra unui...
24.04.2015 | 10:55
Guvernul care risca să fie ÎNCHIS în trei luni
ADVERTISEMENT

Guvernul din Puerto Rico ar trebui să îşi înceteze activitatea în trei luni, din cauza unei crize de lichidităţi, au anunţat oficiali ai statului asociat SUA, avertizând însă asupra unui “impact devastator” al unei astfel de decizii. Într-o scrisoare adresată parlamentarilor şi guvernatorului Alejandro Padilla, aceştia au arătat că un acord de finanţare ar avea prea puţine şanse să ducă la o salvare.

“O oprire a Guvernului este foarte probabilă în următoarele trei luni, din cauza absenţei lichidităţilor”, au spus oficialii care se ocupă cu finanţarea statului Puerto Rico, potrivit BusinessInsider.com. “Închiderea Guvernului ar avea un impact devastator asupra economiei ţării, cu blocarea plăţilor şi a funcţionării serviciilor publice, cu o recuperare dureroasă şi de lungă durată”, au adăugat aceştia.

Scrisoarea, datată 21 aprilie, a fost semnată de echipa fiscală a Guvernului, din care fac parte şeful băncii centrale şi secretarul Trezoreriei.

ADVERTISEMENT

Puerto Rico are o datorie de peste 70 miliarde de dolari la o populaţie de circa 4 milioane de locuitori şi încearcă să obţină o finanţare de 2,95 miliarde de dolari, pe fondul unor măsuri nepopulare precum creşterea TVA şi a taxei pe petrol brut.

Statul este dependent în mare măsură de fondurile speculative. Acestea îi asigură finanţarea, dar au impus reforme fiscale, pentru îmbunătăţirea încasărilor la buget.

ADVERTISEMENT

Decizia de închidere a Guvernului, care ar fi afectat într-o primă fază 75.000 de persoane, a fost evitată în ultima clipă, după ce parlamentarii au acceptat să treacă la creşterea taxelor.

Sursă: www.capital.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri