News

Guvernul Ciolacu va fi instalat până la 1 iunie, anunță Lucian Bode. Când ar putea demisiona Nicolae Ciucă

Un important oficial al PNL dă asigurări că Guvernul Ciolacu va fi instalat până la 1 iunie. Ce spune Lucian Bode despre data în care va demisiona Nicolae Ciucă.
23.05.2023 | 17:55
Guvernul Ciolacu va fi instalat pana la 1 iunie anunta Lucian Bode Cand ar putea demisiona Nicolae Ciuca
ADVERTISEMENT

Rotația premierilor PNL – PSD, în urma căreia ”Guvernul Ciucă” va deveni ”Guvernul Ciolacu”, se va definitiva până la 1 iunie. Acest anunț optimist în privința rezolvării crizei din coaliție a fost făcut marți, 23 mai, de Lucian Bode.

Lucian Bode e convins că Guvernul Ciolacu va fi instalat până cel mai târziu la 1 iunie. Când ar putea demisiona Nicolae Ciucă

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, marţi, 23 mai, în timpul unei vizite în judeţul Vaslui, că până la 1 iunie un nou Guvern va fi instalat la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT

În ciuda crizelor nenumărate din societate, a grevelor mai multor categorii sociale, ministrul de interne e convins că problemele din coaliție se vor finaliza în curând, iar rotația premierilor va avea loc la data convenită.

Preocuparea noastră este aceea de a ne face treaba zi de zi în interesul românilor. Cred că această rocadă la guvernare se va realiza în termenul agreat de coaliţie. Astfel, până pe data de 1 iunie vom avea instalat un nou Guvern la Palatul Victoria“, a spus Lucian Bode, marți, notează ȘtiriTVR.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește data la care Nicolae Ciucă își va depune demisia din funcția de premier, oficialul PNL a spus că nu contează când va fi, cer este că un nou Guvern va fi la Palatul Victoria până de Ziua Copilului.

Nu ştiu dacă o va face joi, vineri sau sâmbătă. Cert este că un nou Guvern vom avea la Palatul Victoria cel mai târziu la 1 iunie. Trebuie să ţinem cont şi de ce au spus şi liderii coaliţiei.

ADVERTISEMENT

Principala noastră preocupare este acum să soluţionăm revendicările personalului din educaţie. Odată cu soluţionarea acestui conflict putem să intrăm şi în linie dreaptă cu negocierile pentru noua structură a Guvernul”, a mai afirmat Bode.

Liderii PSD, PNL și UDMR, întâlnire cu Iohannis pentru a discuta despre rotativă

Între timp, au apărut informații conform cărora joi, 25 mai, ​liderii PSD, PNL și UDMR ar urma să se se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis. Pe masa discuțiilor ar fi rocada guvernamentală, notează Hotnews.

ADVERTISEMENT

De notat că această întâlnire de la Cotroceni are loc cu o zi înainte de termenul în care era programată schimbarea premierilor între PNL și PSD. Potrivit sursei citate, Nicolae Ciucă ar urma să-și dea demisia vineri. Atunci ar avea loc și ultima ședință de guvern sub conducerea sa.

ADVERTISEMENT