News

Guvernul dă elevilor şi studenţilor câte 200 de euro pentru achiziţia de calculatoare! Care sunt condiţiile

03.04.2019 | 19:10
Guvernul da elevilor si studentilor cate 200 de euro pentru achizitia de calculatoare Care sunt conditiile

Guvernul va adopta miercuri o hotărâre prin care elevii și studenții care provin din familii cu venituri reduse să fie susținuți financiar pentru a-și achiziționa calculatoare. Așadar, 12.000 de tineri vor primi suma de 200 de euro, pentru cumpărarea de computere, bugetul pe anul 2019 fiind de 12 milioane de lei.

Guvernul dă elevilor și studenților câte 200 de euro pentru achiziția de calculatoare

La începutul ședinței Executivului, Viorica Dăncilă a subliniat că bugetul asigură finanțarea necesară sprijinirea celor 12.000 de elevi și studenți. „În guvernarea PSD – ALDE am luat măsuri pentru a mări numărul tinerilor care beneficiază de sprijin, având în vedere că este un program de succes de care au beneficiat peste 300.000 de elevi şi studenţi în cei 15 ani de aplicare”, a menționar prim-ministrul.

„Guvernul continuă măsurile de îmbunătăţire a sistemului de învăţământ şi sprijină accesul elevilor şi studenţilor la educaţie. Suntem preocupaţi să acordăm şanse egale copiilor şi tinerilor noştri la o viaţă mai bună. Vom continua să susţinem elevii şi studenţii care provin din familii cu venituri reduse să achiziţioneze calculatoare, prin acordarea a câte 200 de euro. Aprobăm astăzi hotărârea de Guvern în acest sens”, a declarat premierul.

Guvernul dă elevilor şi studenţilor câte 200 de euro pentru achiziţia de calculatoare! Care sunt condiţiile
Proiectul are ca scop de a ajuta elevii să folosească tehnologia

Ecaterina Andronescu: „Este o încercare de a-i ajuta pe elevi să folosească tehnologia”

Depunerea cererilor se va face până în data de 19 aprilie, iar elevii vor putea beneficia de spirjin în luna iulie. Despre acest proiect, ministrul Educației a spus că: „este o încercare a noastră de a-i ajuta pe elevi să folosească tehnologia și să învețe să lucreze pe computer pentru că pentru cei care sunt școliți astăzi computerul este un instrument de muncă pentru viața lor activă. Se încadrează cu un anumit venit.

Ne gândim că poate în perspectivă să extindem venitul minim pe economie pentru cei care beneficiază de acest bon. Nu are niciun fel de semnificaţie culoarea – să nu consideraţi că e legată poate de culoarea celor care guvernează ţara – nicidecum. Pentru că există mai multe vouchere de care beneficiază fii salariaţii bugetari, cum sunt voucherele de vacanţă”, a spus Ecaterina Andronescu.