Guvernul dă liber la disponibilizări în toate întreprinderile de stat

guvernul

Vicepremierul Costin Borc a anunţat, la Târgu Jiu, că managerii pot face concedieri în toate companiile unde acţionar majoritar este statul. ,,Conducerea fiecărei companii va decide câţi oameni trebuie să plece acasă şi ce alte costuri mai trebuie tăiate pentru eficientizarea activităţii'', a anunţat acesta.

"Cred că este nevoie de procese de restructurare în toate întreprinderile de stat, în general. Nu mă refer la disponibilizări de personal, ci la a face ca aceste întreprinderi să funcţioneze ca nişte maşini performante şi asta însemană cu costuri reduse, oameni profesionişti... cu pregătire profesională, cu asigurarea competenţelor de care e nevoie. (...) Trebuie să treminăm cu influenţele politicianiste, cu influenţele electorale, să facem aceste întreprinderi să funcţioneze performant. În cazul disponibilizărilor trebuie, să se ia decizii în consiliul director. Trebuie făcute analize: de câţi oameni ai nevoie, cât sunt costurile, cât costă aceşti oameni, ce competenţe ai nevoie. Disponibilizările nu se fac doar pe cifre", a precizat Costin Borc.

Vicepremierul Borc a mai declarat că politicienii trebuie să lase companiile să funcţioneze fără să intervină în vreun fel.

Sursă: www.realitatea.net