Ce vrea să CONSTRUIASCĂ Budapesta ca să NU MAI VINĂ ardelenii în Ungaria

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
05/06/2015, 22:01
Ce vrea să CONSTRUIASCĂ Budapesta ca să NU MAI VINĂ ardelenii în Ungaria

Construirea unui spital în Transilvania “este în înteresul asigurării de servicii medicale maghiarilor din România”, spune un oficial al guvernului ungar. Guvernul de la Budapesta plănuieşte construirea unui spital în Transilvania în înteresul asigurării de servicii medicale maghiarilor din România, potrivit secretarului de stat ungar responsabil cu domeniul sănătăţii.

Secretarul de stat responsabil cu domeniul sănătăţii, Gábor Zombor, a declarat că se întâmplă des ca ardelenii să recurgă la serviciile medicale ungare în locul celor române, ceea ce nu este prea regulamentar, dar spitalele rezolvă cumva acest lucru.

Secretarul de stat ungar a afirmat că în România au rămas doar puţini medici şi asistenţi care vorbesc limba maghiară, iar pacienţii maghiari nu reuşesc de multe ori să se facă înţeleşi în ceea ce priveşte comunicarea problemelor de sănătate pe care le au.

Gábor Zombor a menţionat că soluţia poate fi construirea unui spital în Transilvania, cu secţii de terapie intensivă şi de urgenţă, prin finanţare de la stat şi a cărui funcţionare să fie asigurată împreună cu România, iar guvernul ungar plănuieşte tocmai acest lucru.

Oficialul ungar nu a oferit alte detalii referitoare la aceste planuri.

Sursă: www.romania-actualitati.ro

Închide ×