Guvernul a decis! Pensiile se majorează din nou

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
17/08/2016, 18:24
Guvernul a decis! Pensiile se majorează din nou

Guvernul a decis ca unele pensii să se recalculeze şi să intre în plată chiar din decembrie anul acesta! Vorbim despre persoanele din grupele cu condiţii deosebite, I şi II, dar şi de pensiile de invaliditate şi de urmaş.

Este vorba despre o hotărâre de guvern care modifică anumite norme de aplicare pentru pensii şi astfel mii de pensionari vor avea recalculate pensiile, potrivit rtv.net.

De aceste recalculări vor avea parte doar cei care beneficiază de pensii de dinainte de 2011. Unii dintre ei, mai exact cei care s-au pensionat în perioada 90-95, vor primi chiar din decembrie anul acesta pensii mai mari. Următorii, cei din 96 până în 2001 vor primi din iulie anul viitor pensiile recalculate şi cei între 2001 şi 2011, din decembrie anul viitor.

Un alt criteriu de care se va ţine cont la aceste recalculări este reprezentat de condiţiile de muncă. Doar cei care au lucrat în condiţii deosebite şi speciale de muncă, grupa I, grupa II, pensiile de invaliditate, dar şi pensiile de urmaş vor avea pensii recalculate şi asta deoarece, în acest moment, unele pensii intră sub incidenţa unei ordonanţe de urgenţă şi altele sub incidenţa unei legi şi persoane care au lucrat în condiţii identice în perioade identice de timp beneficiază de pensii diferite.

sursa: dcnews.ro

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali vrea ca FCSB să o copieze pe CFR Cluj. “Aşa se câştigă campionatul!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×