Fotbal international

Guvernul din Albania vrea să interzică pariurile sportive. Decizie “dureroasă, dar necesară”

17.10.2018 | 21:28
Guvernul din Albania vrea să interzică pariurile sportive

Albanezii sunt aproape de luarea unei decizii radicale, după ce fenomenul crimei organizate s-a amplificat foarte mult în ultimii ani, iar problemele sociale sunt și ele tot mai mai mari. Guvernul din Albania vrea să interzică pariurile sportive, considerând că decizia este una “dureroasă, dar necesară”. Oficialii albanezi se gândesc și la măsuri împotriva celor care promovează casele de pariuri.

Tot mai multe case de pariuri au fost înființate în ultimii ani, mai ales în mediul online, iar ofertele sunt care mai de care mai atractive pentru cei care doresc să facă un ban în plus. Și cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, odată cu creșterea numărului de pariori a crescut și rata meciurilor trucate tocmai pentru a scoate bani din pariuri. De asemenea, tot mai multe persoane au ajuns pe drumuri din cauză că nu s-au putut abține și au pariat tot ce au avut, ceea ce a dus la o problemă socială foarte gravă.

Guvernul din Albania vrea să interzică pariurile sportive

Din aceste motive, guvernul din Albania vrea să interzică pariurile sportive. “Este o decizie dureroasă, dar necesară. De la 1 ianuarie 2019, toate casele de pariuri sportive care s-au răspândit precum ciuma vor fi închise”, a declarat premierul Edi Rama, care a fost completat de ministrul adjunct de Interne, Besfort Lamallari: Chiar dacă această decizie are un impact financiar asupra bugetului de stat, este luată în interesul societăţii albaneze”, a adăugat Lamallari.

În Albania, țară cu o populație de 2,8 milioane de locuitori și una dintre cele mai sărace din Europa, sunt în acest moment 4.200 de case de pariuri sportive, iar statisticile arată că albanezii pariază în total 140-150 de milioane de euro pe an, iar asta neluând în calcul și pariurile ilegale, cifra ridicându-se în acest caz la 400 de milioane de euro. Legea care prevede interzicerea caselor de pariuri în Albania urmează să fie votată în perioada imediat următoare în parlamentul albanez.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri