News

Guvernul face schimbări pe litoral. Cum vor arăta plajele

17.09.2020 | 23:49
Guvernul face schimbari pe litoral Cum vor arata plajele
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a luat o decizie de ultim moment cu privire la litoralul românesc.

Premierul României a demarat un proiect pentru modernizarea plajelor.

Potrivit informațiilor din presă, modificările vor fi făcute în așa fel încât să atragă mai mulți turiști și să poată să ofere condiții mai bune decât până acum.

Plajele din România vor deveni mai atractive pentru turiști

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a mărturisit în cadrul unei prezentări că litoralul românesc va suferi schimbări dramatice.

ADVERTISEMENT

Proiectul este finanțat din fonduri europene, iar investițiile sunt în valoare de 840 de euro.

La finalul acestui proiect, plajele din România vor fi dublate.

„Guvernul României sprijină – şi o va face în continuare – acest proces de combatere a eroziunii costiere. Astăzi avem cel mai important proiect de mediu în acest sens. Peste 840 de milioane de euro, care sunt investite în această a doua etapă a proiectului, prin care, pe o lungime de 30 de kilometri, vom reuşi nu doar să combatem eroziunea costieră – fapt care ar fi dus ca în următorii 10-20 de ani România, pe anumite porţiuni, să nu mai fi avut plaje – reuşim prin acest proiect să dăm o şansă biodiversităţii, astfel încât au fost prinse măsuri pentru prima oară. 

Vorbim de refacerea ecosistemelor marine şi de conservare a biodiversităţii şi, poate, cel mai important, pentru întreaga societate românească şi este vestea bună, prin acest proiect, suprafaţa plajelor României va fi dublată”, a spus Costin Alexe.

ADVERTISEMENT

Prin schimbările ce urmează a fi făcute, Guvernul speră să facă plajele din România mult mai atractive, astfel încât turiștii să fie mult mai mulțumiți de vacanțele lor.

„Sigur că aşteptăm şi o adaptare din partea investitorilor, astfel încât să existe un raport mai bun între calitate şi preţ, care să facă mai atractiv litoralul românesc, pentru turişti, în special, pentru turiştii din ţările importante ale Europei. După părerea mea, avem argumente să îi atragem aici la noi”,a spus premierul Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Litoralul românesc rămâne destinația preferată a multor turiști români, dar și din străinătate.