Carousel hot news

Guvernul german consideră că Erdogan colaborează cu grupările islamiste

Se îngroaşă gluma. Un document confidenţial la care face referire postul de televiziune public ARD, Guvernul german vede Turcia drept o platformă centrală de acţiune pentru organizaţii...
17.08.2016 | 18:14
Guvernul german consideră că Erdogan colaborează cu grupările islamiste

Se îngroaşă gluma. Un document confidenţial la care face referire postul de televiziune public ARD, Guvernul german vede Turcia drept o platformă centrală de acţiune pentru organizaţii teroriste islamiste din Orientul Mijlociu.

Documentul citat de ARD ar fi un răspuns trimis de Guvernul german în urma unei interpelări a Partidului Stângii. ARD susţine că are acest document.

Potrivit Executivului german, Ankara ar colabora de mai mulţi ani cu grupări silamiste. De altfel, susţine sursa citată, ar exista chiar o afinitate ideologică între partidul de guvernământ conservator-islamic AKP, al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, şi Frăţia Musulmană din Egipt.

Documentul face trimitere la acţiuni de susţinere din partea turcă faţă de formaţiuni islamiste din Siria şi pentru organizaţia palestiniană Hamas.

Acuzaţiile sunt nu doar grave, ci chiar în premieră, căci până acum nu a existat o legătură directă făcută de Guvernul german între preşedintele turc şi o organizaţie teroristă precum Hamas (care se află la putere în Fâşia Gaza, dar este considerată ca atare atât de UE, cât şi de SUA).

„Ca rezultat al islamizării treptate, începând cu 2011, a politicilor internă şi externă ale Ankarei, Turcia a devenit o platformă centrală de acţiune pentru grupările islamiste din regiunea Orientului Apropiat şi Mijlociu”, citează ARD din răspunsul redactat de Guvernul german.

Citeşte mai mult pe www.miscareaderezistenta.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CAROUSEL HOT NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri