Guvernul german consideră că Erdogan colaborează cu grupările islamiste

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
17/08/2016, 18:14
Guvernul german consideră că Erdogan colaborează cu grupările islamiste

Se îngroaşă gluma. Un document confidenţial la care face referire postul de televiziune public ARD, Guvernul german vede Turcia drept o platformă centrală de acţiune pentru organizaţii teroriste islamiste din Orientul Mijlociu.

Documentul citat de ARD ar fi un răspuns trimis de Guvernul german în urma unei interpelări a Partidului Stângii. ARD susţine că are acest document.

Potrivit Executivului german, Ankara ar colabora de mai mulţi ani cu grupări silamiste. De altfel, susţine sursa citată, ar exista chiar o afinitate ideologică între partidul de guvernământ conservator-islamic AKP, al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, şi Frăţia Musulmană din Egipt.

Documentul face trimitere la acţiuni de susţinere din partea turcă faţă de formaţiuni islamiste din Siria şi pentru organizaţia palestiniană Hamas.

Acuzaţiile sunt nu doar grave, ci chiar în premieră, căci până acum nu a existat o legătură directă făcută de Guvernul german între preşedintele turc şi o organizaţie teroristă precum Hamas (care se află la putere în Fâşia Gaza, dar este considerată ca atare atât de UE, cât şi de SUA).

„Ca rezultat al islamizării treptate, începând cu 2011, a politicilor internă şi externă ale Ankarei, Turcia a devenit o platformă centrală de acţiune pentru grupările islamiste din regiunea Orientului Apropiat şi Mijlociu”, citează ARD din răspunsul redactat de Guvernul german.

Citeşte mai mult pe www.miscareaderezistenta.ro

Ştirea MOMENTULUI

Lotul convocat de Cosmin Contra pentru debutul României în Liga Naţiunilor. Cinci absenţe importante

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×