News
notix pixel id

Guvernul înfiinţează Garda Forestieră. Cum vor fi păzite pădurile României

Guvernul va aproba în sedinţa de astăzi proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prin care se vor înfiinţa nouăgărzi forestiere teritoriale, cu rolul „implementării şi controlului aplicării...
30.06.2015 | 10:39
Guvernul înfiinţează Garda Forestieră. Cum vor fi păzite pădurile României
ADVERTISEMENT

Guvernul va aproba în sedinţa de astăzi proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prin care se vor înfiinţa nouăgărzi forestiere teritoriale, cu rolul „implementării şi controlului aplicării regimului silvic şi cinegetic”. Conform proiectului Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, noua structură de control va avea 926 de angajaţi, din care 818 cu „atribuţii de control şi implementare”. Astfel, o singură persoană va fi responsabilă de controlului a 8.000 de hectare.

În prezent, numărul personalului silvic cu atributii de control este de 399 de persoane, adica o persoană la 16.403 hectare. Creşterea numărului de personal angajat să păzească pădurile ar presupune un efort bugetar, doar în 2015, de 500 de milioane de lei. Salariile celor angajaţi în Garda Forestieră vor fi echivalente cu cele ale angajaţilor ANAF.

În plus, aceştia vor primi un spor de risc şi o cotă parte din amenzile aplicate şi din suma obţinută prin valorificarea lemnului tăiat ilegal şi confiscat. Prin infiintarea acestei structuri, Guvernul speră să „reducă masiv tăierile ilegale”, dar nu îşi stabileşte o ţintă concretă în acest sens.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.realitatea.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri