ADVERTISEMENT
News

Guvernul Orban, prima reacţie la protestul din Piaţa Victoriei. Violeta Alexandru, mesaj clar pentru protestatari

Autor: Narcis Roșioru | 15.05.2020 | 20:26
Guvernul Orban, prima reacţie la protestul din Piaţa Victoriei. Violeta Alexandru, mesaj clar pentru protestatari
Guvernul Orban, prima reacţie la protestul din Piaţa Victoriei. Violeta Alexandru, mesaj clar pentru protestatari. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul Orban a avut o primă reacție, vineri, la protestul din Piața Victoriei, iar Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a transmis un mesaj pentru protestatari.

ADVERTISEMENT

Guvernul Orban, reacţie la protestul din Piaţa Victoriei

În jur 300 de persoane au protestat, vineri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, iar Guvernul Orban a avut o primă reeacție, prin vocea ministrului Muncii, Violeta Alexandru, potrivit România TV.

Protestatarii au reclamat încălcarea legii prin instituirea stării de urgență și au venit echipați nu cu măști de protecție, ci cu pancarte pe care au scris mesaje împotriva autorităţilor, cerând dovezi clare cu privire la existenţa pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat că este de acord cu protestele organizate oricând, dar oamenii care au ieșit vineri în Piața Victoriei ar trebui protesteze ținând cont de distanțarea socială, pentru a nu crește riscul de propagare a noului coronavirus.

”Eu sunt om de protest în Piața Victoriei și respectul dreptul oricărui om. Știu că aceste proteste sunt interzise.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii îndeamnă la responsabilitate

Cât suntem într-o mulțime e recomandat să se poarte măsuri de protecție, pentru că văd că nu au. Nu am cum să nu înțeleg nevoia concetățenilor de a se exprima liber”, a declarat Violeta Alexandru, la România TV.

Ministrul Muncii spune că vocile protestatarilor sunt auzite de guvernanți, însă cei din Piața Victoriei ar trebui să își spună of-urile ținând cont de anumite măsuri de protecție, din cauza riscului de răspândire a infecției COVID-19.

ADVERTISEMENT

“Sunt convinsă că există căi de dialog și orice nemulțumire poate fi verbalizată. Îi asigur că mesajul lor este auzit de autorități. Dacă scopul lor este altul, punerea în pericol a sănătății, atunci poartă responsabilitatea gestului lor.

Sfatul meu e să fim responsabili, România a gestionat foarte bine lucrurile, până în acest moment”, a mai declarat Violeta Alexandru, în cadrul intervenției de la România TV, despre protestul din Piața Victoriei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!