News

Guvernul Orban s-a sucit! Modificări de ultimă oră ale măsurilor anunțate de la 1 august. Ce se întâmplă cu dansul în localurile publice (surse)

29.07.2020 | 19:08
Guvernul Orban sa sucit Modificari de ultima ora ale masurilor anuntate de la 1 august Ce se intampla cu dansul in localurile publice surse
ADVERTISEMENT

Creșterile alarmante ale cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus i-au determinat pe guvernanți să recurgă la măsuri drastice precum obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise în care se produc aglomerații și reducerea programului de funcționare a teraselor.

Totodată, documentul adoptat marți seară impunea turiștilor care aleg să-și petreacă vacanța pe litoral păstrarea unei distanțe de cel puțin doi metri.

ADVERTISEMENT

Exceptați de la toate aceste măsuri anunțate pentru data de 1 august erau doar soții și copiii însoțiți de adulți (bunici sau părinți), spre indignarea cuplurilor căsătorite, care s-au simțit discriminate.

Guvernul modifică măsurile anunțate de la 1 august. Dansul nu va mai fi interzis în localurile publice

În plus, foarte mulți cetățeni s-au arătat deranjați de interzicerea dansului în localurile publice, având în vedere că ne aflăm în plin sezon estival.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse citate de Digi 24, criticile au avut efectul scontat, întrucât Ludovic Orban și miniștrii săi s-au răzgândit brusc în privința restricțiilor.

Astfel, românii dornici de distracție vor putea încinge în continuare ringurile de dans ale teraselor din țară, cu condiția să poarte masca de protecție. Cât despre termenul „soți” din textul inițial al hotărârii, acesta va fi înlocuit cu o nouă formulare.

ADVERTISEMENT

De altfel, nu mai este un secret pentru nimeni că dansul se numără printre pasiunile premierului Ludovic Orban. Un filmuleț în care acesta își etalează mișcările pe ringul de dans a devenit viral în mediul online, înregistrând mii de vizualizări, like-uri și distribuiri.

Operatorii economici vor avea, însă obligația de a lua măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți. Chiar dacă dansul rămâne pe lista activităților permise, terasele pot funcționa până cel târziu la ora 23:00. În caz contrar, operatorii economici riscă amenzi usturătoare.

ADVERTISEMENT

În privința măsurilor pe care le vor aplica la plajă, Guvernul va elimina cuvântul „soți” din textul hotărârii și va introduce în locul său o nouă formulare: „Este obligatorie distanța de 2 metri între oricare două persoane cu excepția membrilor aceleiași familii și adulților care însoțesc copii”.

Victor Ciutacu, scos din minți de toate aceste măsuri

Printre cei care s-au exprimat public împotriva noilor restricții anunțate de Executiv se numără și realizatorul TV Victor Ciutacu. Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, acesta critică în termeni duri obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise și  susține că România se întoarce „ușor-ușor” în 1989.

Fraiericilor, ascundeți-vă gagicile și pregătiți-vă să vă caute la buletine pe plajă comandourile lui Arafat; și Orban să se uite.  Vă lăsați și de dansat cu ocazia asta, că oricum dăunează.

Iar dacă vă ia cumva foamea băgați vastu-n punga cu chipsuri cumpărate pe zi de la market. Ușor-ușor, prin voi înșivă, vă-ntoarceți în 1989. Ceea ce și meritați. Da’ n-am înțeles ce vină avem noi”, a scris Victor Ciutacu.

ADVERTISEMENT