News

Guvernul Orban se pregătește de remaniere. Marcel Vela, Monica Anisie și Violeta Alexandru, numele grele care ar urma să rămână fără scaunul de ministru. Reacția premierului

22.05.2020 | 22:04
Guvernul Orban se pregateste de remaniere Marcel Vela Monica Anisie si Violeta Alexandru numele grele care ar urma sa ramana fara scaunul de ministru Reactia premierului
Nelu Tătaru, Marcel Vela și Raed Arafat au fost convocați de urgență la Guvern. Se anunță noi restricții. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

PNL se pregătește de o remaniere guvernamentală, existând mai multe nume care vor plăti cu funcția pentru gafele făcute în ultima perioadă. Ludovic Orban neagă informația, pentru a calma spiritele.

Guvernul Orban se pregătește de remaniere. Ludovic Orban neagă informația

Conform mai multor publicații, Guvernul Orban se pregătește de o remaniere guvernamentală, în contextul în care PNL pierde foarte multe procente din cauza deselor bâlbe pe care le comit unii miniștri.

ADVERTISEMENT

Marcel Vela, Monica Anisie și Violeta Alexandru sunt principalele nume vizate de remaniere, însă Ion Ștefan, Cătălin Predoiu sau Florin Cîțu nu stau nici ei liniștiți.

Marcel Vela este probabil cel mai contestat ministru, singurul care s-a contrazis în repetate rânduri cu Ludovic Orban și cu Klaus Iohannis. Celebrul protocol cu BOR, semnat de Vela, dar anulat de Iohannis, e cel mai bun exemplu că Vela nu este în grațiile conducerii partidului.

ADVERTISEMENT

Monica Anisie, Ministrul Educației, este iarăși un nume văzut extrem de prost de opinia publică, mai ales că a gestionat foarte prost perioada în care profesorii și elevii au stat acasă și ar fi trebuit să țină legătura on-line.

Ion Ștefan, Ministrul Lucrărilor Publice, ar urma să fie destituit după ce și-ar fi angajat rudele în minister, dar și pentru că și-ar fi construit o casă de 1000 mp pentru că constructorul ar fi greșit „o grindă”.

ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru nu este nici ea sigură pe postul ocupat, după nenumăratele scandaluri cu muncitorii români din Germania, în timp ce Florin Cîțu a fost mereu în centrul atenției pentru desele gafe provocate, cazul IMM Invest sau seria de declarații care au provocat Opoziția fiind doar două exemple pentru care Cîțu nu mai este dorit la Ministerul Finanțelor.

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu, dar și Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene, sunt alte nume grele car ar urma să fie sacrificate pentru a nu pierde și mai multe procente înainte de alegeri.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban neagă informația prezentată de toate publicațiile din România

Cum era de așteptat, Ludovic Orban a negat informația pentru DC News:E o minciună. Nimic mai mult. Trebuie puse 10 semne de întrebare privind credibilitatea unor astfel de informaţii şi a asupra persoanelor care le furnizează, acum şi în viitor. Eu nu cred că există cineva în PNL care să dea asemenea informaţii care încalcă flagrant realitatea politică. Chiar nu cred. Dacă cineva a dat-o, înseamnă că bagă strâmbe!”. Cu toate acestea, toate publicațiile susțin că această remaniere e iminentă.

Cristian Tudor Popescu a comentat, la rândul său, iminenta remaniere de guvern și a garantat că ministrul Bogdan Gheorghiu, de la cultură, este singurul ministru sigur că nu va fi demis. Desigur, CTP a fost ironic tocmai pentru că Gheorghiu a oferit o declarație amuzantă pentru care a fost taxat de toată lumea. „Cel puțin un ministru nu se va mișca. Domnul Gheorghiu de la cultură, dar autorul unei cugetări shakespeareiene. Va rămâne în istorie. Domnul aceasta, ministrul culturii a spus, distanțarea socială în „Take, Ianke și Cadîr” e cu totul altceva decat distanțarea socială în „Romeo și Julieta”. Cu ceilalți se poate întâmpla orice”, a explicat, amuzat, CTP.

ADVERTISEMENT