News

Guvernul prelungeşte azi starea de alertă. Se decide la ce oră se intră în casă în noaptea de Înviere

08.04.2021 | 07:49
Guvernul prelungeşte azi starea de alertă. Se decide la ce oră se intră în casă în noaptea de Înviere
Guvernul prelungeşte azi starea de alertă. Se decide la ce oră se intră în casă în noaptea de Înviere. Sursa foto: colaj Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Guvernul prelungeşte azi starea de alertă, moment în care se va decide și ce restricții se vor impune în noaptea de Înviere.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Executivul va aproba, în ședința de joi, 8 aprilie, o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă. În aceeași ședință, autoritățile vor decide însă și regulile pe care creștinii ortodocși vor trebui să le respecte de Paște.

ADVERTISEMENT

Marea engimă este dacă va fi schimbată ora 2.00 dimineață pentru Paștele ortodox prevăzută în decizia inițială a CNSU.

Guvernul prelungeşte azi starea de alertă. Ce se întâmplă cu noaptea de Înviere

La finalul ședinței Guvernului, premierul Florin Cîțu a fost întrebat ce vor face autoritățile cu privire la solicitarea Bisericii Ortodoxe că restricțiile de circulație să fie ridicate în noaptea de Înviere.

ADVERTISEMENT

“Mâine este decizia, hotărârea de Guvern, pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă, știți foarte bine, că era până la ora 2.00 dimineață.

Vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine”, a spus Florin Citu, conform Realitatea.net.

Proiect de lege prin care starea de alertă să fie limitată la 90 de zile

George Simion a anunțat, miercuri că partidul AUR va depune un proiect de lege care prevede limitarea la 90 de zile a perioadei în care starea de alertă poate fi prelungită de către Parlament. Potrivit liderului AUR, iniţiatorul proiectului este deputatul Lilian Scripnic, iar propunerea legislativă va fi semnată de peste 20 de parlamentari ai partidului.

ADVERTISEMENT

Simion: ”AUR este singura opoziţie la aceste măsuri de restricţie care nu au nicio justificare”

“Vom face un an de zile de când se tot prelungeşte starea de alertă şi Parlamentul nu este întrebat. Tocmai de aceea, depunem astăzi acest proiect de lege, pentru ca starea de alertă la 90 de zile să fie votată în Parlament, astfel încât să nu poată fi prelungită. Astăzi strângem semnăturile, am cerut sprijin şi de la ceilalţi parlamentari, ne-am dus către cei de la PSD, dar nu au vrut să semneze”, a declarat Simion, la Palatul Parlamentului, conform Hotnews.

“După cum s-a văzut în ultima săptămână, AUR este singura opoziţie la aceste măsuri de restricţie care nu au nicio justificare. Toată lumea în spaţiul public sesizează că măsurile nu sunt justificate, că nu au o fundamentare, că nu sunt susţinute de specialişti, dar nimeni până acum nu îndrăznea, cel puţin la nivelul Parlamentului, să conteste aceste măsuri. Nu e nicio problemă, le vom contesta noi. “, a mai spus co-președintele AUR.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri