Guvernul, prima rectificare bugetară a anului. Sănătatea, educaţia şi drepturile sociale, priorităţi

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
10/08/2016, 14:58
Guvernul, prima rectificare bugetară a anului. Sănătatea, educaţia şi drepturile sociale, priorităţi

Guvernul a aprobat, miercuri, prima rectificare bugetara din acest an. Premierul Dacian Ciolos a declarat ca este prima rectificare facuta in an electoral care insa nu are amprenta politica.

Potrivit acestuia, Executivul nu urmareste sa castige voturi in detrimentul eficientei bugetare.

“Este prima data cand facem o rectificare in an electoral fara amprenta politica. (…) Nu cautam sa castigam voturi in detrimentul eficientei bugetare”, a subliniat Dacian Ciolos.

Premierul a precizat ca au fost alocate resurse acolo unde acestea erau necesare pentru continuarea unor proiecte si pentru acoperirea unor cheltuieli noi, izvorate din prioritatile care au aparut pe parcurs.

“Am abordat rectificarea bugetara si ca un bilant de etapa al guvernarii”, a mai spus seful Guvernului, mentionand ca sanatatea, educatia si drepturile sociale sunt prioritatile primei rectificari bugetare din acest an.

Ciolos a aratat ca sanatatea si educatia au fost asumate de Cabinetul sau la inceputul mandatului, iar aceste prioritati au fost intarite pe parcurs de ceea ce s-a intamplat in aceste domenii.

In ceea ce priveste drepturile sociale, el a spus ca multe dintre acestea au cunoscut o rectificare pozitiva izvorata din hotarari ale Parlamentului.

Premierul a mai spus ca sunt alocate resurse si pentru investitii.

“E important sa punem mentine un echilibru al bugetului intre cheltuielile pentru investitii, cheltuielile pentru consum. Acesta e modul nostru de abordare si sper ca acest an electoral si lunile care vin sa evite tentatii care sa puna presiuni nesustenabile asupra bugetului”, a declarat totodata Dacian Ciolos.

sursa: ziare.com

Ştirea MOMENTULUI

Florin Gardoş îi critică pe fanii Craiovei: “Dai totul şi ei te înjură”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×