News

Guvernul propune acordarea unor noi vouchere. Cine ar putea să primească 1.500 de lei din partea statului

Guvernul României anunță acordarea unor noi vouchere. Categoriile de români care ar putea să primească 1.500 de lei din partea statului.
19.05.2023 | 07:08
Guvernul propune acordarea unor noi vouchere Cine ar putea sa primeasca 1500 de lei din partea statului
Pachet legislativ anunțat de Guvern cu noi vouchere: 1.500 de lei pentru plata after-school. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Se dau noi vouchere de la Guvernul României. Printre acestea, 1.500 de lei pentru plata after-school, creşă și grădiniţă, vouchere stomatologice şi carduri pentru tineri.

Pachet legislativ anunțat de Guvern cu noi vouchere: 1.500 de lei pentru plata after-school, creşă și grădiniţă, bani pentru controale stomatologice

În cursul zilei de joi, 18 mai, ministrul familiei, Gabriela Firea, a declarat că pachetul pregătit de Executiv privind creşterea natalităţii este finalizat şi în proces de avizare la celelalte ministere.

ADVERTISEMENT

Familia e cea mai importantă pentru fiecare dintre noi, de a avea copii, de a simţi că statul sprijină natalitatea, nu doar prin sprijinirea cuplurilor care suferă de infertilitate, ci şi prin sprijinirea femeilor însărcinate, a familiilor care întâmpină dificultăţi în a-şi duce copiii la creşă sau grădiniţă”, a spus prim-vicepreşedinta PSD, la un eveniment din Prahova.

Acest nou pachet de sprijin pentru cetățeni include sume importante de bani. Astfel, pentru familiile cu venituri de maximum 2 salarii medii nete pe economie, aproximativ 8.000 de lei, vor fi acordate tichete valorice/vouchere, în valoare de 1.500 de lei/lunar. Banii vor fi folosiți pentru achitarea serviciilor oferite de after-school, creşe sau grădiniţe particulare.

ADVERTISEMENT

”Chiar citeam o statistică de la Ministerul Educaţiei. Aşa la o primă privire şi analiză sunt aproape 15.000 de familii cărora li s-a refuzat din lipsă de locuri să îşi înscrie copiii anul trecut la grădiniţă. E un număr foarte mare pentru o ţară care sprijină familia, sprijină copiii, tinerii.

De aceea prin acest pachet de stimulare a natalităţii, vom asigura şi o sumă importantă de bani tocmai pentru ca aceste familii să poată merge măcar în sistemul privat, să acopere o parte din sumă, dacă sistemul de stat nu mai găseşte locuri”, a mai spus Firea, joi la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a PSD Prahova, conform România TV.

ADVERTISEMENT

Ce alte ajutoare mai conține acest pachet pregătit de Executiv privind creșterea natalității

Recent, într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul familiei enumera toate măsurile importante conținute în acest pachet legislativ pentru creşterea natalității şi susținerea familiilor.

Astfel, mai vorbim de un voucher pentru tratamente stomatologice. ”Propunem un sprijin financiar în valoare 1.500 de lei pentru achitarea consultaţiilor, tratamentelor stomatologice, achitarea dispozitivelor medicale”.

ADVERTISEMENT

Un alt ajutor important este reprezentant de un așa-zis ”voucher Materna” pentru consultaţii şi analize gratuite pentru viitoarele mame. În valoare de 2.500 de lei, va fi valabil pentru achitare consultaţiilor şi analizelor din timpul sarcinii, care nu sunt decontate prin sistemul public de asigurări de sănătate.

Ce alte măsuri mai fac parte din acest pachet legislativ:

  • Program flexibil de muncă pentru părinți: posibilitatea sprijinirii părinților cu copii până la vârsta de 3 ani printr-un program de muncă flexibil și posibilitatea de a lucra remote (de acasă) 1-2 zile pe săptămână.
  • Sprijin financiar pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate. Sprijin financiar minim pentru copiii care au rămas în grija rudelor în timp ce ambii părinți sunt la muncă în străinătate. Ajutorul va fi oferit persoanelor care-și asumă creșterea acestor copii. Poate fi acordat strict pentru rechizite, haine, analize medicale etc. pentru acești copii.
  • Protecţia mamelor care se întorc în câmpul muncii. Propunere legislativă pentru asigurarea stabilităţii locului de muncă pentru o perioadă de maximum 1 an în cazul mamelor care se întorc în câmpul muncii din concediul de creştere a copilului.
  • Cardul familiilor numeroase + cardul pentru tineri: introducerea unui card de reduceri pentru aceste familii numeroase. Va putea fi folosit pentru a obţine reduceri la cumpărături în marile magazine, locuri pentru distracţie, restaurante sau librării.
ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Mircea Badea, în COMĂ la spital! Medicii nu i-au dat nicio șansă: Gata,...
Mircea Badea, în COMĂ la spital! Medicii nu i-au dat nicio șansă: Gata, luați-l că moare (VIDEO)
Prognoza meteo, 9 decembrie. Frigul persistă în unele zone. Unde va fi mai...
Prognoza meteo, 9 decembrie. Frigul persistă în unele zone. Unde va fi mai cald
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română