News
notix pixel id

Guvernul a redus majorările din Legea Salarizării. Impactul bugetar este de 10 miliarde de lei

Executivul discută marţi pe tema proiectului de lege a salarizării unitare în sistemul bugetar. În urmă cu o lună şi jumătate, impactul bugetar al aplicării legii era de 21 de miliarde de...
05.04.2016 | 20:30
Guvernul a redus majorările din Legea Salarizării. Impactul bugetar este de 10 miliarde de lei
ADVERTISEMENT

Executivul discută marţi pe tema proiectului de lege a salarizării unitare în sistemul bugetar. În urmă cu o lună şi jumătate, impactul bugetar al aplicării legii era de 21 de miliarde de lei. Ultima variantă a înjumătăţit costurile din lipsă de fonduri, potrivit capital.ro.

Potrivit unor surse guvernamentale, impactul este de 10 miliarde de lei pe brut, şi 6 miliarde de lei pe net. Aplicarea legii ar urma să fie de la 1 ianuarie 2017. Însă resursele bugetare sunt de o zecime din cele necesare.

Respectiv bugetul pe 2017 îşi permite să aloce doar un miliard de lei. De altfel, în Guvern au apărut tensiuni din cauza lipsei resurselor financiare pentru apliarea acestei legi.

ADVERTISEMENT

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, că Executivul va discuta miercuri Legea salarizării, o variantă luată în calcul fiind cea a unui proiect pe 4 ani, până în 2020, deşi se gândeşte “foarte serios” şi la un proiect tranzitoriu, pentru anul 2017, care să fie continuat de viitorul Guvern şi Parlament.

“Vom avea miercuri o primă discuţie în Guvern pe câteva variante de abordare. Multă lume se întreabă de ce am tot prelungit prezentarea acestui proiect de lege: pentru că ceea ce noi am moştenit în Guvern, ceea ce a fost lucrat anul trecut, noi am considerat că din punct de vedere bugetar nu este aplicabil. Ambiţia proiectului respectiv era mult dincolo de ceea ce bugetul poate să susţină în anul următor, până în 2020”, a afirmat Cioloş, prezent la o reuniune a Asociaţiei Municipiilor din România.

ADVERTISEMENT

Citeste mai mult pe RTV.NET

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri