ADVERTISEMENT
News

Guvernul României, sprijin pentru angajații cărora li se reduce timpul de muncă. Ce indemnizație va plăti Executivul

Autor: Adrian Baciu | 01.07.2020 | 12:40
Guvernul României, sprijin pentru angajații cărora li se reduce timpul de muncă. Ce indemnizație va plăti Executivul
Guvernul României, sprijin pentru angajații cărora li se reduce timpul de muncă. Ce indemnizație va plăti Executivul. Sursa foto: Inquam/Octav Ganea

Planul Național de Investiții și Relansare Economică al Guvernului României are un capitol care prevede sprijin și pentru angajații cărora li se reduce timpul de muncă.

ADVERTISEMENT

O măsură de susținere a salariilor lucrătorilor cărora angajatorii le-au redus programul de lucru a fost inclusă de Guvern în Planul Economic.

Sursa de finanțare este una legată de fondurile europene. În planul emis miercuri, Executivul a anunțat și căror companii li se va aplica această măsură.

ADVERTISEMENT

Guvernul României anunță un ajutor pentru angajații cărora li se reduce timpul de muncă

În ultima perioadă, la ieșirile sale publice, premierul Orban a anunțat posibilitatea aplicării unui sistem de program flexibil de muncă.

Prin acest sistem, statul ar urma să suporte diferența de salariu. Programul prevede asigurarea unui program flexibil de muncă, dar că sunt necesare stabilirea unei perioade de aplicare, precum şi criterii clare de acordare.

ADVERTISEMENT

Iată ce prevede sprijinul programului flexibil de muncă stipulat în Planul Național de Investiții și Relansare Economică al Guvernului României:

”Guvernul va asigura plata unei indemnizații în valoare de 75% din diferența dintre salariul brut al unui angajat prevăzut în contractul individual de muncă dinaintea reducerii programului și salariul brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii programului de lucru.

ADVERTISEMENT

Măsura se aplică companiilor a căror cifră de afaceri a scăzut cu cel puțin 10% comparativ cu luna similară a anului anterior. Finanțarea acestei măsuri se va acoperi prin Programul SURE al Comisiei Europene.”, se precizează în Planul Național de Investiții și Relansare Economică al Guvernului României.

Ce ajutoare mai oferă statul în economie

În afară de sprijinul din zona programelor flexibile de muncă, Guvernul mai vine cu o serie de măsuri pentru alte sectoare importante din economie.

ADVERTISEMENT

Astfel, se mai oferă granturi de 2.000 de euro pentru SRL-urile fără angajați. Toate domeniile; Cheltuieli: stocuri, datorii furnizori, chirii, utillități. Numărul de beneficiari: 50.000

De asemenea, mai este prevăzută finanțarea chiriilor pentru perioada în care desfășurarea activității comerciale sau a serviciilor prestate a fost afectată pe perioada stării de urgentă sau de alertă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!