Fotbal intern

Guvernul Ungariei, investiție majoră la Satu Mare! Academie de fotbal ultramodernă în România finanțată de Viktor Orban

13.04.2020 | 13:19
Guvernul Ungariei investitie majora la Satu Mare Academie de fotbal ultramoderna in Romania finantata de Viktor Orban
Guvernul maghiar pregătește deschiderea unei academii de fotbal la Satu Mare. FOTO: Presasm
ADVERTISEMENT

Guvernul Ungariei ar fi alocat 216.000.000 de forinți pentru constuirea unui compex fotbalistic ultramodern în Satu Mare. Proiectul ar implica realizarea unei academii, care ar beneficia de mai multe terenuri și de un hotel.

Guvernul maghiar deschide academie de fotbal la Satu Mare

Investițiile Guvernului maghiar și-au făcut deja prezența în fotbalul românesc, echipe precum Sepsi Sfântu Gheorghe sau Miercurea Ciuc beneficiind de bani proveniți din Ungaria, iar premierul Viktor Orban vrea să treacă la următorul pas.

ADVERTISEMENT

Conform PresaSm, autoritățile maghiare au atribuit 216.000.000 de forinți, aproximativ 610.000 de euro, pentru demararea proiectului unei academii de fotbal în municipiul Satu Mare.

Proiectul ar fi deja în faza de aprobare a Planului Urbanistic Zonal și ar presupune construirea mai multor terenuri de fotbal și a unui hotel de șase etaje pentru cazarea sportivilor.

ADVERTISEMENT

Terenurile pentru academia din Satu Mare ar fi fost deja achiziționate, iar termenul pentru finalizarea proiectului este de doi ani de la demararea lucrărilor.

Investiții de zeci de milioane de euro în Slovacia, Serbia și Slovenia

Guvernul condus de Viktor Orban în Ungaria a investit, pe lângă proiectele din România, de la Sepsi și Miercurea Ciuc, și în țări precum Slovacia, Serbia sau Slovenia, în orașele în care se află comunități importante de etnici maghiari.

ADVERTISEMENT

FK Backa Topola, formație din Vojvodina finanțată de Guvernul Ungariei, a reușit recent să promoveze în prima ligă din Serbia și, după 26 de etape disputate din actuala stagiune, ocupă locul patru în clasament, fiind depășită doar de Steaua Roșie, Partizan Belgrad și Vojvodina Novi Sad.

În Slovacia, Dunajska Streda, originară dintr-un oraș de 22.000 de locuitori, cei mai mulți etnici maghiar, Viktor Orban a realizat cea mai importantă investiție, de peste 40.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

La Streda, maghiarii au deschis o academie de fotbal care a costat peste 14.000.000 de euro și o arenă de 29.000.000.

ADVERTISEMENT