News

Guvernul vrea să taie programul „laptele și cornul”. Ministrul Teodorovici caută soluții să acopere gaura de la buget

04.07.2019 | 15:36
Guvernul vrea sa taie programul laptele si cornul Ministrul Teodorovici cauta solutii sa acopere gaura de la buget

Guvernul vrea să renunțe la programul „laptele și cornul”!. Executivul are o datorie imensă, în urma ultimelor măsuri pe care le-a luat cu privire la pensiile speciale, dar și la pensiile generale, care vor crește după 2021. Astfel, potrivit Pro Tv care citează surse din interiorul PSD, ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a vorbit despre o gaură uriaș la buget, de 11 miliarde de lei. Pe cale de consecință, Teodorovici este forțat să reducă mare parte din cheltuielile care vin din proiectele sociale.

Guvernul vrea să taie programul „laptele și cornul” ca să acopere deficitul bugetar

Potrivit sursei citate, printre proiectele pe care guvernul social-democrat se gândește să le taie sunt chiar cele care se referă la elevi și copii. Este vorba, așadar, de programul „laptele și cornul”, cel lansat din 2002, din perioada Adrian Năstase și care prevedea ca fiecare copil din școli și grădinițe să aibă asigurat un baton și o cutie de lapte. Interesant este că programul a avut o continuitate încă de la lansare. Nici măcar guvernul Boc, în perioada crizei economice, nu a tăiat acest proiect social.

Un alt program social la care s-ar putea ca guvernul Dăncilă să renunțe este „primul ghiozdan”, cel care vine în ajutorul copiilor din clasele pregătitoare. În schimb, PSD vrea să dea 10 lei pe zi copiilor care nu au absențe la școală. Totodată, deputații social-democrați au depus un proiect legislative numit „legea recunoștinței între generații” prin care tinerii apți de muncă să își întrețină „părinții inapți de muncă, aflați în dificultate și care necesită sprijin material”.

Guvernul renunță la programul „laptele și cornul”
Guvernul renunță la programul „laptele și cornul” *foto: Antena 1

Guvernul ia bani de la copii și taie datoriile companiilor de stat!

Pe lângă reducerile din programele sociale, Guvernul are în plan și ștergerea datoriilor anumitor companii de stat. Un exemplu în acest sens este complexul energetic Hunedoara, care astfel ar putea să scpae de 270 de milioane de lei. Toate aceste măsuri vor fi discutate de liderii PSD în ședința de Guvern care are loc joi.